Medieleder og MBLs årsmøte 3. mai

Nyhet, Arrangementer

Publisert

Medieleder 2021 skal ledes av Irene Halvorsen, ansvarlig redaktør i Nationen og Eirik Winsnes, utviklingsredaktør i Aftenposten. Foto: NTB/Tun Media/Journalisten.

Mandag 3. mai arrangeres Medieleder 2021. Konferansen blir digital og arrangeres fra Pressens hus i Oslo. Konferansen vil bli ledet av Irene Halvorsen, ansvarlig redaktør i Nationen og Eirik Winsnes, utviklingsredaktør i Aftenposten.

Opprinnelig skulle Medieleder vært arrangert i Bergen 5. mai. I og med at Nordiske Mediedager blir et digitalt arrangement, og smittevernrestriksjonene trolig vil hindre fysiske arrangementer på dette tidspunktet, har Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Redaktørforening valgt å endre planene.

-Vi planlegger et arrangement som i all hovedsak vil være digitalt og tilpasset smittevernrestriksjonene i mai. Vi håper å kunne ha live-sending fra Pressens hus i Oslo, sier administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey. -Ved å flytte vår konferanse til 3. mai vil den bli en del av starten på en uke som fylles med mediearrangementer. Det passer også godt at konferansen arrangeres på 3. mai som er Pressefrihetens dag, sier NRs generalsekretær Arne Jensen og viser til at Nordiske Mediedager arrangeres samme uke. 5. mai arrangerer MBL den store prisfesten med utdeling av årets mediepriser på Vulkan Arena i Oslo.

MBL og NR har sammen arrangert Medieleder siden 2014, vanligvis rett i forkant av Nordiske Mediedager. MBLs årsmøte og NRs landsmøte har vært arrangert som en del av konferansen regelmessig har samlet rundt 250 medieledere fra hele landet. I fjor ble Medieleder avlyst, og arrangørene hadde håpet å kunne ønske velkommen til årets konferanse i Bergen.
-Men slik ble det dessverre ikke. Vi satser på å være fysisk tilbake i Bergen neste år, sier Randi Øgrey og Arne Jensen.

Medieleder blir et kortere arrangement enn tidligere og er planlagt arrangert fra lunsj mandag 3. mai. Underveis i konferansen arrangeres landsmøtet til NR og årsmøtet til MBL. Det blir også utdeling av Årets avistegning underveis. -Vi er i gang med programarbeidet. Har du en god ide til temaer eller innledere, så ta kontakt med oss, oppfordrer Jensen og Øgrey.