Åpen markering av pressefrihetens dag 3. mai på Pressens hus

Publisert

Noen av deltakerne, se omtale i saken under.

Kom på Pressefrihetens dag onsdag 3. mai! Tid: 3 mai kl. 17-19 Sted: Pressens hus, Skippergata i Oslo eller følg arrangementet digitalt.

Følg arrangementet digitalt HER

Programleder: Hege Moe Eriksen (NRK)

Program: (programmet oppdateres fortløpende og det tas forbehold om endringer)

Velkommen ved generalsekretær i Norsk presseforbund Elin Floberghagen

Undersøkende journalistikk i Ukraina.

Intervju med Valeriya Egoshina, undersøkende journalist i Ukraina. Hun har gravd i både korrupsjon og menneskerettsbrudd.

* Intervju med den ukrainske gravejournalisten Valeriya Egoshina. Hun har i flere år avdekket korrupsjon i Ukraina, og etter fullskalainvasjonen i fjor februar har hun også undersøkt krigsforbrytelser.

* Panelsamtale med Valeriya Egoshina, Aftenposten-journalist Per Anders Johansen og NUPI-forsker Julie Wilhelmsen.

Journalistikk i Belarus – hvordan er det å drive journalistikk i eksil?

* Intervju med journalist fra Belarus, Liubou Kaspiarovich. Liubou skrev tidligere for en av de større redaksjonene i Belarus, TUT.BY, og ble fengslet da hun dekket en rettssak mot opposisjonelle. Hun flyktet til Tyskland og jobber nå for Zeit Online i eksil. NB: Denne samtalen vil ikke streames av sikkerhetsmessige hensyn.

*Panelsamtale med Aleksandra Pushkina, talsperson for den uavhengige nettavisen Zerkalo, som i likhet med TUT.BY har blitt stemplet som «ekstremistisk» av myndighetene og Aliaksandra Safonova, prosjektleder for Belarus i Den norske Helsingforskomiteen.

Hvem vinner Den store journalistprisen? Presentasjon av finalistene. Panelsamtale mellom finalistene til prisen.

Arrangører: Norsk Presseforbund (NP), Norsk Journalistlag (NJ), Norsk Redaktørforening (NR), Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Norsk Lokalradioforbund, IPI Norge, Fagpressen og Landslaget for Lokalaviser (LLA).

Arrangementet er åpent for alle og krever ingen påmelding. Etter arrangementet inviterer Norsk PEN til filmvisning av ITHAKA med innledning ved Stella Moris Assange, kone og forvarer til Julian Assange.