Artikler

Vis filtrering

1108 resultater

Type artikkel
Velg område
1108 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. - Manglende respekt for lovregulert distribusjonstilskudd

  Medieorganisasjonene reagerer på fremgangsmåten til kulturdepartementet når det gjelder distribusjonstilskuddet til avisene i Finnmark. I et brev til kulturministeren ber MBL, LLA, NJ og NR om at kulturdepartementet sørger for bedre dialog med mediehusene og at de gjør en ny vurdering av tilskuddet for inneværende år.

 2. Åpner for nytt kull av Mentorprogrammet

  Mentorprogrammet i regi av Medienettverket og MBL er et av det største samarbeidsprosjektene i norsk mediebransje. Etter de planlagte tre kullene i prosjektet, har man nå sikret finansiering for et kull nummer fire. -Vi er veldig glade for at alle konsernene bidrar til å fortsette dette programmet. Vi vet at prosjektet har hatt stor betydning for rekruttering av ledere i mediebransjen, og nå ser vi frem til å ønske nye talenter velkommen, sier Trine Ohrberg, ansvarlig for mentorprogrammet i MBL.

 3. Hvem bør vinne Årets Talent og Årets kvinnelige medieleder?

  Nå kan du nominere personer til prisene "Årets talent" og "Årets kvinnelige medieleder" som deles ut på Pressens hus i regi av Medienettverket 15. november. Frist for å nominere er 10. oktober. Prisen «Årets kvinnelige medieleder» er blitt delt ut årlig siden 1991, mens «Årets talent» er blitt delt ut årlig siden 2011.

 4. Arbeidslivskurs med MBL

  MBL inviterer alle medlemmer til arbeidslivskurs fra kl. 9.00-12.00 den 18. oktober. Kurset tar for seg en praktisk gjennomgang av problemstillinger ledere og HR-personer møter på, samt endringer i arbeidsmiljøloven.

 5. Opplaget svekkes - tilbakegang i første halvår

  Norske aviser har en opplagsnedgang på 2,6 prosent i første halvår av 2023, sammenlignet med tilsvarende halvår i fjor. Det heldigitale opplaget utgjør nå 60 prosent, men den digitale veksten veier ikke opp for tilbakegangen på papir og komplett. -Dette er en merkbar nedgang etter mange år med opplagsvekst. Mediebransjen er blant de første som merker det når folks privatøkonomi blir trangere. Noe av svaret på tilbakegangen ligger nok her, sier adm. dir i MBL Randi S. Øgrey.

 6. Fortsatt høyt nyhetskonsum tross nedgang for avisene

  79 prosent av den norske befolkningen over 12 år leser minst én avis enten digitalt eller på papir daglig, sammenlignet med 83 prosent ved toppåret 2021. -8 av 10 nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser på papir eller nett. Dette viser hvor viktig mediehusene er for å holde nordmenn oppdatert og informert, sier adm. dir., i MBL, Randi S. Øgrey.

 7. Vær varsom-plakaten er modell for ny undervisningsressurs

  Dagens unge publiserer innhold kjapt og enkelt hele døgnet, men hva er greit og hva er ikke greit å publisere? Nå lanserer Mediekompasset/MBL og TV 2 Skole en ny digital undervisningsressurs for 3. – 5. klasse med kjøreregler for den offentlige samtalen basert på presseetikken. Elevene får også prøve seg som journalister i det nye læringsverktøyet "Juniorjournalisten".