Artikler

Vis filtrering

954 resultater

Type artikkel
Velg område
954 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Betaling for nyheter 2022: Strammere økonomi fører til tøffere prioriteringer hos abonnentene

  En strammere privatøkonomi får konsekvenser også for mediebransjen. 4 av 10 svarer at de har fått en merkbart trangere økonomi, og 37 prosent av abonnentene oppgir at de har sagt opp minst ett abonnement som følge av dette. 68 prosent av befolkningen har tilgang til et avisabonnement, men veksten vi har sett siden 2017 flater nå ut. Samtidig øker strømmetjenestene. 72 prosent har tilgang til et strømmeabonnement og 9 av 10 blant de under 30 år sier de har slik tilgang, det viser MBLs undersøkelse “Betaling for nyheter 2022”. Norske riksaviser og NRK er fremdeles nordmenns viktigste nyhetskilder, etterfulgt av lokalavisene.

 2. Budsjettforliket: Avvikler fritaket for elektroniske nyhetstjenester - ber regjeringen vurdere tiltak

  - Avviklingen av momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester som ikke anses som aviser vil få store konsekvenser for flere mediehus og for medienes samfunnsrolle fremover. Det undergraver regjeringens mål i Hurdalsplattformen og vil styrke de globale tek-gigantene på bekostning av de redaktørstyrte norske mediene, nettopp fordi lyd og levende bilder foretrekkes og benyttes av stadig flere og særlig de yngre. Det er derfor skuffende og alvorlig at dette ikke omgjøres i budsjettforliket, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i MBL.

 3. Betaling for nyheter 2022 -se opptak her

  Tirsdag 30. november offentliggjør MBL rapporten "Betaling for nyheter 2022" på et frokostmøte i Pressens hus kl. 08:30. Etter fremleggelsen av rapporten vil et panel bestående av Tor Jacobsen (Schibsted), Katrine Strøm (Hamar Arbeiderblad) og Bjørn Kristoffer Bore (Vårt Land) diskutere rapporten og funnene. Til slutt vil Kantar gjennomføre en live fokusgruppe på scenen der vi møter seks unge mediebrukere i 20-åra. Fokusgruppen skal gi innsikt om hvordan og hvorfor publikum tar de valgene de gjør i sin mediehverdag, og spesielt når det det kommer til å oppdatere seg på nyheter og samfunnet.

 4. Norske nettaviser har bredt innholdsmangfold

  En ny rapport fra Medietilsynet viser at norske nettaviser har et bredt innholdsmangfold. - Rapporten dokumenterer hvor viktig det er å ha stort mangfold av medier og hvordan det i sum gir innholdsbredde. Dette gir igjen et godt grunnlag for debatt og deltakelse, og slik vil vi gjerne ha det fremover også. Nå opplever flere at det går tråere i brukermarkedet og tøffere i annonsemarked, det blir store endringer fremover. Da er det avgjørende viktig med forutsigbare rammebetingelser som gir utviklingsmuligheter, sier adm. dir. i MBL Randi S. Øgrey.