Artikler

Vis filtrering

32 resultater

Type artikkel
Velg område
32 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Arbeidslivskurs med MBL

  MBL inviterer alle medlemmer til arbeidslivskurs fra kl. 9.00-12.00 den 18. oktober. Kurset tar for seg en praktisk gjennomgang av problemstillinger ledere og HR-personer møter på, samt endringer i arbeidsmiljøloven.

 2. Nye regler for verneombudsordning og arbeidsmiljøutvalg

  Fra 1. januar 2024 trer det i kraft nye regler om hvilke bedrifter som skal ha verneombud og arbeidsmiljøutvalg (AMU). Det betyr at alle virksomheter som omfattes av endringene, må få på plass verneombudsordning/AMU før 1. januar. Hvis dette gjelder din bedrift, kan det være fornuftig å innføre endringene allerede nå.

 3. Foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven

  Regjeringen har fremmet en proposisjon for Stortinget om endringer i arbeidsmiljøloven. Proposisjonen er en av flere proposisjoner som følger opp Fougnerutvalgets utredning av den norske modellen og fremtidens arbeidsliv. MBLs advokatfullmektig Øystein Takle Lindholm gir i denne artikkelen en oppsummering av de foreslåtte endringene.

 4. Høyt koronasykefravær og arbeidstid

  I forbindelse med at myndighetene nå i stor grad slipper opp på smitteverntiltak, er en sannsynlig konsekvens at vi vil se et klart høyere sykefravær. Det meste vil forhåpentligvis kunne håndteres ved god planlegging, og vi anbefaler NHOs råd til medlemmene.

 5. Enighet om ny hovedavtale med Norsk Journalistlag

  Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Journalistlag har blitt enige om ny hovedavtale. Hovedavtalen omhandler de grunnleggende spillereglene i arbeidslivet og inneholder bestemmelser om medbestemmelse, rettigheter og plikter og samhandling mellom arbeidsgivere og tillitsvalgte.