Artikler

Vis filtrering

112 resultater

Type artikkel
Velg område
112 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Storsatsing på lokalvalget i skolen

  Mediekompasset (Mediebedriftenes Landsforening) satser stort på å nå de unge i forbindelse med høstens lokalvalg. Alle skoler får tilgang til en ny oppdatert valgressurs. Med produsenten TV 2 Skole på laget, er det produsert videoer, fagtekster og oppgaver på nettsiden www.dittvalg2023.no. Undervisningsoppleggene er tilpasset mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole og vil fortløpende bli oppdatert med dagsaktuelle nyheter. I tillegg blir det direktesendte skoledebatter.

 2. Moms på det frie ord

  Djerve politikere i kombinasjon med bergensk selvtillit og lidenskap har lagt grunnlaget for både allmennkringkasteren TV 2 og en verdensledende medieklynge i Bergen. Nå er rammebetingelsene radikalt endret. Det er dramatisk og vil få store konsekvenser.

 3. 40 nyetablerte skoleaviser på to måneder

  I løpet av årets to måneder er det lansert 40 nye skoleaviser. På landsbasis nærmer det seg nå 500 aktive skoleaviser som alle bruker Mediekompassets plattform. -Målet vårt er å introdusere elever for journalistikk, kritisk tenkning og hvordan man lager redaksjonelt innhold. Derfor er det moro at flere og flere nå velger å lage egne skoleaviser, sier prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

 4. Valgfrihet i fibernettet sikrer mediemangfold

  "Nesten 4 av 5 norske husstander får bredbånd gjennom fibernett. Men nesten alle fibernettene har valgt en lukket modell med eksklusivitet for én leverandør av TV og bredbånd, uten valgfrihet. Monopolsituasjonen i fibernettene skader forbrukernes interesser og mediemangfoldet", skriver MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey i en kommentar i M24.