Artikler

Vis filtrering

140 resultater

Type artikkel
Velg område
140 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Enighet i journalistoppgjøret

  (Oslo 19.04 kl. 05.43) Etter tre dager og drøyt ni og en halv time på overtid er det nå enighet mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening i årets hovedoppgjør.

 2. NJ og MBL forhandler på overtid

  Tarifforhandlingene mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening har pågått siden tirsdag og skulle vært avsluttet innen kl. 20 i kveld. Partene er blitt enige om å fortsette forhandlingene på overtid.

 3. Lønnsstatistikken er klar og viser lønnsvekst innenfor journalistområdet på 6,3 prosent

  MBL utarbeider lønnsstatistikk både for redaksjonelle medarbeidere, funksjonærer og ansatte innenfor grafisk og pakkeri. Tallgrunnlaget er på bransje- og overenskomstnivå og er omforente tall. - Årslønnsveksten er beregnet til 6,3 %. Dette er høyere enn det vi la til grunn under forhandlingene i fjor, der vi hadde en forventet ramme på 5,2 %, sier fagsjef Geir E. Engen i MBL.

 4. Viktige datoer for hovedoppgjøret 2024

  I år blir det forbundsvist oppgjør og MBL som en landsforening i NHO vil ha forbundsvise forhandlinger med våre parter på arbeidstakersiden. MBLs fem tarifforhandlinger foregår i april og mai. Frontfagsforhandlingene starter opp 18. mars og setter da en ramme, slik at lønnsveksten skal holdes innenfor rammer som konkurranseutsatt industri kan tåle. Frontfagsforhandlingene består av Norsk Industri og NHO på den ene siden og Fellesforbundet og LO på den andre siden.