Artikler

Vis filtrering

41 resultater

Type artikkel
Velg område
41 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Vær varsom-plakaten er modell for ny undervisningsressurs

  Dagens unge publiserer innhold kjapt og enkelt hele døgnet, men hva er greit og hva er ikke greit å publisere? Nå lanserer Mediekompasset/MBL og TV 2 Skole en ny digital undervisningsressurs for 3. – 5. klasse med kjøreregler for den offentlige samtalen basert på presseetikken. Elevene får også prøve seg som journalister i det nye læringsverktøyet "Juniorjournalisten".

 2. God oppslutning om avis-quiz for 7. trinn

  "Vis med avis" ble arrangert i Trøndelag med 87 klasser og 2230 elever som aktive deltakere. I Trøndelag Nord gikk Sakshaug skole fra Inderøy til topps, og vinnerne i Trøndelag Sør var Hov skole fra Holtålen. Tolv lokalaviser bidro til opplegget i regi av skolekonsulenten i Mediekompasset i Trøndelag.

 3. Storsatsing på lokalvalget i skolen

  Mediekompasset (Mediebedriftenes Landsforening) satser stort på å nå de unge i forbindelse med høstens lokalvalg. Alle skoler får tilgang til en ny oppdatert valgressurs. Med produsenten TV 2 Skole på laget, er det produsert videoer, fagtekster og oppgaver på nettsiden www.dittvalg2023.no. Undervisningsoppleggene er tilpasset mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole og vil fortløpende bli oppdatert med dagsaktuelle nyheter. I tillegg blir det direktesendte skoledebatter.

 4. 40 nyetablerte skoleaviser på to måneder

  I løpet av årets to måneder er det lansert 40 nye skoleaviser. På landsbasis nærmer det seg nå 500 aktive skoleaviser som alle bruker Mediekompassets plattform. -Målet vårt er å introdusere elever for journalistikk, kritisk tenkning og hvordan man lager redaksjonelt innhold. Derfor er det moro at flere og flere nå velger å lage egne skoleaviser, sier prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

 5. Valgvinnere: Mediekompasset og TV 2 Skole

  Den gratis tilgjengelige undervisningsressursen dittvalg2021.no har vært svært populær i år. Ressursen er et samarbeid mellom Mediekompasset og TV 2 Skole. Drøyt en halv million unike brukersesjoner gir millioner av eksponeringer mot skoleelever når lærere viser stoffet i plenum.