Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

195 resultater

Type artikkel
Velg område
195 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Mediepolitikk Medieansvarslov;

  Ønsker endringer i forslaget til Medieansvarslov

  Familie-og kulturkomiteen fikk erfare presseorganisasjoner med flere samstemte forslag til endringer i forslaget til ny Medieansvarslov under dagens stortingshøring. Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Redaktørforening hadde også samlet seg om felles notat og foreslår at Medieansvarsloven bør omfatte nyhetsbyråer og produksjonsselskaper. Det bør innføres eneansvar for redaktøren og reglene for ansvar for brukergenerert innhold bør bli mer forutsigbare.

 2. Nyhet, Mediepolitikk, Mediepriser, Medlemsskap og fordeler, Journalistikk, TV

  Velkommen til Medieleder 2020 i Bergen 6. mai

  Etikk, politikk, strategi og teknologi er blant temaene på Medieleder 2020 i Bergen 6. mai. Vi lover deg en dagskonferanse som tar de viktigste spørsmålene i bransjen på pulsen, som gir deg konkrete tips og som er enda mer workshopbasert enn før.

 3. Nyhet, Mediepolitikk

  Abid Q. Raja ny kulturminister

  -Det er viktigere enn noen gang å føre en fremtidsrettet mediepolitikk for å sikre det norske mediemangfoldet, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey og gratulerer Abid Q. Raja med kulturministerposten.

 4. Nyhet, Mediepolitikk

  Advarer mot mediestøtteråd

  Gjennom ni punkter viser MBL at forslaget til mediestøtteråd er uheldig fordi det gir maktkonsentrasjon og bryter med maktfordelingsprinsippet.

 5. Nyhet, Mediepolitikk

  Digitalskatt og internasjonal utvikling

  Sist uke ble det kjent at Italia innfører digitalskatt på teknologigiganter i tråd med Frankrikes særskatt. Flere land ligger an til å følge etter. MBL har gjentatte ganger tatt til orde for å utrede dette på nasjonalt nivå.

 6. Nyhet, Mediepolitikk, Journalistikk, TV ESA; Discovery; TV 2; statsstøtte;

  ESA: TV 2-avtale i tråd med statsstøttereglene

  ESA bekrefter at TV 2-avtalen om allmenkringkastingsoppgaver er i tråd med statsstøttereglene.

 7. Nyhet, Mediepolitikk, Ytringsfrihet, Journalistikk

  Ikke ønskelig å endre personopplysningsloven

  MBL og Justisdepartementet er samstemte om at det er viktig med regelverk som på en god måte avveier retten til ytrings- og informasjonsfrihet og retten til personvern. Men MBL fremhever i en fersk høringsuttalelse at denne avveiningen allerede er tilfredsstillende regulert i dagens personopplysningslov § 3, og derfor er det ikke nødvendig å gjøre endring av dagens bestemmelse slik departementet foreslår.

 8. Nyhet, Mediepolitikk Medieansvarslov;

  Viktig, ny og plattformnøytral Medieansvarslov

  -Statsråden har lyttet til medieorganisasjonenes innspill i den nye Medieansvarsloven som fremlegges i dag – det er vi glade for sier adm. dir. Randi S. Øgrey.

 9. Nyhet, Mediepolitikk

  NME-konferanse om mediepolitikk i EU

  -Vår henstilling til den nye EU-kommisjonen- og parlamentet er: Vurder fremtiden for journalistikk og media generelt ved å inkludere pressefrihet, bærekraft og rettferdig konkurranse når det kommer til utforming av retningslinjer, sa Victoria Svanberg som er visepresident i News Media Europe (NME) da hun åpnet en større seminar i Brussel denne uka.

 10. Nyhet, Mediepolitikk

  Høringsrunde om ny lov til mediestøtte

  Kulturdepartementet inviterer til høringsrunde om ny lov for mediestøtte. MBL er ikke udelt positive til lovforslaget.