Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

259 resultater

Type artikkel
Velg område
259 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Mediepolitikk

  Kulturministeren: -Dypt problematisk når plattformene opptrer som sensurinstans overfor norske redaktører

  Kulturminister Abid Q. Raja holdt 4. mai mediepolitisk redegjørelse i Stortinget. Her var han tydelig på at medieinnhold ikke bør kunne fjernes av globale portvoktere: - Det er dypt problematisk når plattformene opptrer som sensurinstans overfor norske redaktører, basert på interne retningslinjer med utgangspunkt i amerikanske kulturelle normer og regler, sier Raja.

 2. EUs digitalmarkedsdirektiv innfører ny utgiverrettighet

  Digitalmarkedsdirektivet har som formål å gjennomføre en ytterligere harmonisering av lovgivningen om opphavsrett og nærstående rettigheter i det indre marked, særlig når det gjelder digital og grensekryssende bruk av beskyttet innhold, og skal implementeres i norsk rett. Det innebærer også en ny enerett for utgivere av pressepublikasjoner. Utgiveres rett gjelder digital bruk, og vernetiden varer i to år.

 3. Nyhet, Mediepolitikk

  Europeiske presseorganisasjoner og Microsoft ber om australsk betalingsmodell

  Politikerne i Europa bør følge Australias eksempel å pålegge globale plattformer å betale for bruken av journalistisk innhold. Det fremgår av en felles pressemelding som alle europeiske presseorganisasjoner står bak sammen med Microsoft. – Vi støtter forslaget og håper på at også norske politikere skal endre regelverket og dermed bidra til å finansiere journalistikken som demokratiet trenger, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey, som også er styremedlem i News Media Europe.