Artikler

Vis filtrering

337 resultater

Type artikkel
Velg område
337 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Moms på det frie ord

  Djerve politikere i kombinasjon med bergensk selvtillit og lidenskap har lagt grunnlaget for både allmennkringkasteren TV 2 og en verdensledende medieklynge i Bergen. Nå er rammebetingelsene radikalt endret. Det er dramatisk og vil få store konsekvenser.

 2. Plattformnøytralt momsfritak er nødvendig og må gjeninnføres

  - Regjeringens høringsforslag er skuffende og utilstrekkelig fordi det fortsatt begrenser redaktørstyrte medier mulighet til å bruke lyd og levende bilder slik brukerne forventer. Vårt forslag til gjeninnføring av momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester ville løst dette, og vi håper Stortinget kan bidra til at forslaget tas fram igjen, sier adm.dir. Randi S. Øgrey i MBL.

 3. Utlyser ny avtale for kommersiell allmennkringasting på TV

  – Tilgang til seriøse medier og nyhetsformidlere er en viktig forutsetning for et velfungerende demokrati, og slik skal det være framover også, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding. Kulturdepartementet utlyste torsdag muligheten til å søke om å inngå en ny avtale om kommersiell allmennkringkasting på TV for perioden 2024-2029.

 4. Forslaget fra skatteutvalgets flertall om å fjerne mva-fritaket – vil få store negative konsekvenser for mediemangfoldet

  Denne advarselen var en gjenganger under et seminar i regi av NHH og SNF i samarbeid med BA-HR, som en del av forskningsprosjektet «Media competition and media policy». Fra mediebransjen innledet både TV 2-sjef Olav Sandnes, Klassekampens ansvarlige redaktør Mari Skurdal, konsernredaktør i Schibsted Norge Einar Hålien og ansvarlig redaktør i Vårt Land Bjørn Kristoffer Bore.