Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Multimedia, Journalistikk, TV NCE Media; medieklyngen; Media city; innovasjon; teknologi; Anne Jacobsen;

  -Skal norske medier være gode på innovasjon må de også være gode på innovasjonsmetodikk

  Det finnes knapt noe sted i verden* du kan konsumere medieinnhold uten å komme i kontakt med teknologi fra medieklyngen i Bergen. Når NCE Media straks runder 10 år, er det flere synlige resultater å feire, men sjefen har også flere nye planer på trappene.

 2. Nyhet, Mediepriser, Multimedia, Journalistikk, TV mediepriser, digitalpriser, webTV, digital historie

  ÅRETS MEDIEPRISER: Disse kan vinne digitalpriser

  Hvem er årets lokale nyhetsnettsted? Hvem har laget årets web-tv serie? Her er de digitale nominasjonene til Årets Mediepriser. Prisene deles ut i Bergen 8. mai.

 3. Nyhet, Multimedia, Statistikk og analyse, Journalistikk

  Krevende år for magasinene

  Etter et stabilt 2017 falt magasinmarkedet igjen med 5,9 prosent i 2018, totalt 58 magasiner har nedgang i sine lesertall. -Det er krevende tider i magasinbransjen. Til tross for fallet i magasinlesingen, klarer magasinene å opprettholde en høy leserfrekvens. Magasinleserne både nyter og nyttegjør seg av innholdet, sier Randi S. Øgrey, adm. dir i MBL.

 4. Nyhet, Multimedia, Statistikk og analyse, Journalistikk

  Mobil - største plattform for medieinnhold

  Mobil - største plattform for medieinnhold. Halvparten av befolkningen bruker hver dag mobilinnhold fra norske mediehus, dette viser de ferske lesertallene fra Kantar. -Medievanene blir mer mobile, og smarttelefonen er nå blitt den viktigste delen av folks mediehverdag. Våre mediehus har utviklet tjenester som er så gode at halvparten av alle nordmenn over 12 år leser nyheter de får rett i lomma, sier Randi S. Øgrey, adm. dir i MBL.

 5. Nyhet, Mediepriser, Multimedia designpris; prisvinner; avisdesign;

  Til topps i Europa på design

  Sunnhordland er kåret til Europas beste lokalavis og Adresseavisen er kåret til den beste regionavisen i Europa. Det er European Newspaper Award som kårer avisene som er best på avisdesign – uavhengig av plattform.

 6. Nyhet, Multimedia, Reklame og annonsering startup

  Media Start-Up med selvbetjent programmatisk annonseverktøy

  Socius, som er med i MBLs start-up program har utviklet det selvbetjente programmatisk annonseverktøyet "Solo" som skal bistå lokalaviser i konkurransen mot store internasjonale aktører.

 7. Nyhet, Medlemsskap og fordeler, Multimedia podcast; Medietilsynet; innovasjon;

  MBL vil finne felles podcastløsning for bransjen

  MBL er tildelt kr 302.400 fra Medietilsynets innovasjonsstøtteordning for forposjektet "Norsk podcastløsning".

 8. Nyhet, Aviser og magasiner, Multimedia, Statistikk og analyse betalingsrapport, nyheter, abonnenter, abonnement, rapport

  Norske aviser og nettaviser er viktigste nyhetskilde

  Riksdekkende aviser og lokalaviser er den viktigste nyhetskilden til nordmenn over 18 år, det viser MBLs rapport om betaling for nyheter for 2018. Riksavisene holder posisjonen som den viktigste nyhetskilden, mens det er en økning på fem prosentpoeng i de som oppgir lokalavisen som viktigste kilde. Færre enn i fjor har sosiale medier som viktigste nyhetskilde. Tilliten til norske medier er høy, og 9 av 10 er enige i at nyheter er viktig for et velfungerende samfunn.

 9. Nyhet, Mediepolitikk, Multimedia Mediemanngfold; allmennkringkasting;

  Ventetiden over for TV2

  I dag møtes kulturminister Trine Skei Grande og TV2-sjef Olav Sandnes i Media City Bergen for å signere den mye omtalte allmennkringkasteravtalen. - Det er gledelig at avtalen er avklart slik at TV2 kan fortsette sitt viktige oppdrag som allmennkringkaster. Det er viktig at det finnes en konkurrent til NRK med et allmennkringkasteroppdrag. Dette er en god dag for alle som er opptatt av mediemangfold, journalistikk og nyheter i Norge, sier adm. dir. Randi S. Øgrey i MBL

 10. Nyhet, Aviser og magasiner, Multimedia, Statistikk og analyse medietall, opplagstall, lesertall, avis, mediehus, mobil, pc, mac

  Ny målemetode og nytt regelverk

  I dag presenteres nye lesertall og opplagstall for landets mediehus. Opplagstallene er basert på nytt regelverk. De digitale lesertallene har ny rapporteringsmetode, mens lesertall for papiraviser måles på samme måte som tidligere. Dette gjør at papirlesertallene er sammenlignbare med tidligere tall, mens opplagstallene og de digitale lesertallene ikke kan sammenlignes med tidligere tall.