Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Mobil - største plattform for medieinnhold

  Mobil - største plattform for medieinnhold. Halvparten av befolkningen bruker hver dag mobilinnhold fra norske mediehus, dette viser de ferske lesertallene fra Kantar. -Medievanene blir mer mobile, og smarttelefonen er nå blitt den viktigste delen av folks mediehverdag. Våre mediehus har utviklet tjenester som er så gode at halvparten av alle nordmenn over 12 år leser nyheter de får rett i lomma, sier Randi S. Øgrey, adm. dir i MBL.

 2. Norske aviser og nettaviser er viktigste nyhetskilde

  Riksdekkende aviser og lokalaviser er den viktigste nyhetskilden til nordmenn over 18 år, det viser MBLs rapport om betaling for nyheter for 2018. Riksavisene holder posisjonen som den viktigste nyhetskilden, mens det er en økning på fem prosentpoeng i de som oppgir lokalavisen som viktigste kilde. Færre enn i fjor har sosiale medier som viktigste nyhetskilde. Tilliten til norske medier er høy, og 9 av 10 er enige i at nyheter er viktig for et velfungerende samfunn.

 3. Ventetiden over for TV2

  I dag møtes kulturminister Trine Skei Grande og TV2-sjef Olav Sandnes i Media City Bergen for å signere den mye omtalte allmennkringkasteravtalen. - Det er gledelig at avtalen er avklart slik at TV2 kan fortsette sitt viktige oppdrag som allmennkringkaster. Det er viktig at det finnes en konkurrent til NRK med et allmennkringkasteroppdrag. Dette er en god dag for alle som er opptatt av mediemangfold, journalistikk og nyheter i Norge, sier adm. dir. Randi S. Øgrey i MBL

 4. Ny målemetode og nytt regelverk

  I dag presenteres nye lesertall og opplagstall for landets mediehus. Opplagstallene er basert på nytt regelverk. De digitale lesertallene har ny rapporteringsmetode, mens lesertall for papiraviser måles på samme måte som tidligere. Dette gjør at papirlesertallene er sammenlignbare med tidligere tall, mens opplagstallene og de digitale lesertallene ikke kan sammenlignes med tidligere tall.