Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Artikler

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Ytringsfrihet, Utdanning, Journalistikk Women in news; WAN-IFRA; SIDA;

  7 millioner euro til WAN-IFRAs women in news program

  Norsk UD bidrar med betydelig beløp, og nå svarer svenske SIDA med å øke sitt bidrag til nye høyder. Over fire år vil SIDA tilføre syv millioner euro for å styrke WAN-IFRAs satsing på women in news progammer.

 2. Nyhet, Utdanning mentorprogrammet, mangfold, medieleder

  Dette er andre kull av Mentorprogrammet

  Over 70 medieledere søkte om plass i mentorprogrammet i regi av Mediebedriftenes Landsforening og Medienettverket - forum for kvinner i ledelse. Nå har 18 stykker har fått plass i andre kull som starter opp i januar 2020. Deltakerne er fra ulike steder i landet, ulike mediekonsern og kommer fra ulike stillinger i bransjen.

 3. Nyhet, Utdanning, Journalistikk

  Hva forventer mediebransjen av journalistutdanningen?

  Hvilke forventninger har mediebransjen til journalistutdanningene, og hva svarer utdanningsinstitusjonene på utfordringene? MBL samarbeider med Data-SKUP som i år har ønsket å løfte frem temaet.

 4. Nyhet, Arrangementer, Medlemsskap og fordeler, Utdanning, Journalistikk mentorprogram, mentorprogrammet, medienettverket

  Nå kan du søke om plass i andre kull i Mentorprogrammet

  For ett år siden ble Mentorprogrammet etablert. Programmet er et samarbeid mellom Medienettverket, Forum for kvinner i ledelse og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Nå åpner muligheten til å søke om opptak til andre kull av Mentorprogrammet. Mentorprogrammet går på tvers av mediebransjen og har som mål å styrke kvinners lederskap og karrieremuligheter. En samlet mediebransje støtter opp om Mentorprogrammet og bruker dette bevisst i sitt mangfoldsarbeid.

 5. Nyhet, Utdanning, Journalistikk

  Kampen mot falske nyheter er viktig

  Medietilsynet har nylig lansert en kampanje mot falske nyheter. MBL -Dette er et positivt tiltak av tilsynet fordi kampen mot falske nyheter er særlig viktig i disse valgkamptider. Når MBL valgte å takke nei til å være samarbeidspartner er det fordi vi representerer frie utgivere og vi og Medietilsynet har ulike roller, sier MBLs adm dir Randi S. Øgrey.

 6. Nyhet, Mediekompasset, Utdanning, Journalistikk læringsressurs; lokalvalget; mellomtrinn; Ungdomstrinn; videregeående skole;

  Satser stort på lokalvalget i skolen

  Mediekompasset (Mediebedriftenes Landsforening) satser stort på digitale undervisningsressurser i forbindelse med høstens lokalvalg. Med produsenten TV 2 Skole på laget, er det produsert videoer, fagtekster og oppgaver på nettsiden www.dittvalg2019.no. Undervisningsoppleggene er tilpasset mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole og vil fortløpende bli oppdatert med dagsaktuelle nyheter

 7. Nyhet, Utdanning, Journalistikk

  Nye STUP-kurs

  "Nyskaping i mediehuset" og "Skriv gode langsaker" er ferske kurs i STUP-ordningen.  Studieturene er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup. Søknadsfrister 1. mars.

 8. Nyhet, Utdanning IJ;, kurs; kunnskapsutvikling;

  Vet du hvor fort kunnskap forvitrer?

  -Hvis man ikke får praktisert de nye tingene man har lært, begynner kunnskapen å forvitre etter ca. 14 dager, sier IJs daglige leder Eivind Fjellstad.

 9. Nyhet, Mediekompasset, Mediepolitikk, Utdanning Mediekompasset; kildekritikk; manipulasjon;, skolen

  En trussel for vårt mentale kosthold

  I Norge vil vi gjerne vite hva vi spiser, hvor maten kommer fra og hvem som har produsert den. I en tid da alle kan publisere sine meninger er det like viktig å være kritiske til hva vi fyller hodene våre med, skriver adm. dir i MBL Randi S. Øgrey og prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad i en kronikk i dagens Dagbladet.

 10. Nyhet, Utdanning mentorpro

  Dette er første kull i Mentorprogrammet

  16 medieledere har fått plass i første runde av mentorprogrammet i regi av Mediebedriftenes Landsforening og Medienettverket forum for kvinner i ledelse. Deltakerne kommer fra hele landet, og er fra ulike mediekonsern og mediehus. Dette er de 16 deltakerne.