Mediekompasset

Dagsaktuell undervisning forankret i skolens kompetansemål

NASJONAL AVISUKE

I uke 44 er det hvert år mulighet for gratis aviser og gratis materiell for elever på 4., og 6. og 9. trinn på skoler over hele landet. Opplegget er gratis for skolen. Undervisningsmateriellet til årets avisuke blir sendt til skolene i uke 42 og skal være skolene i hende i løpet av uke 43. Her får du se nedlastbar lærerveiledning til alle arbeidsheftene og blaversjon av alle arbeidsheftene. Vær oppmerksom på at under nasjonal avisuke er arbeidsheftet til ungdomsskoleelever heldigitalt og er i egen webutgave på BOKMÅL og NYNORSK 

 

Målet er at elever på disse tre klassetrinnene skal få dagsaktuell undervisning gjennom å orientere seg i lokalavisen på ulike slags medieplattformer. Opplegget er basert på et samarbeid med din lokalavis. Det er også mulig å bestille tilleggsaviser på nett og papir. De siste årene har det vært særskilt populært å bestille Framtida Junior, Klar Tale og/eller regionavis som supplement til lokalavisen.

Sammen med din lokalavis ønsker Mediekompasset å inspirere til leselyst, engasjement og samfunnsforståelse. Hvert år arrangerer vi nasjonal avisuke som tilbyr et læreplanbasert undervisningsopplegg med avis på timeplanen - kostnadsfritt for skolen.  

Vi oppfordrer skolene til å foreta en samlet bestilling dersom flere klasse ved skolen skal i gang med nasjonal avisuke! Bestillingsfristen er 3. oktober og bestillingssiden er lukket for i år. Frem til kl. 15.30 torsdag 5.10 kan etternølere maile rh@mediebedriftene.no og fortsatt ha mulighet til å bli med.