Skattlegging av globale aktører må utredes

(Oslo 07.02.18) - Norge må ta en aktiv rolle og sikre at overskudd fra den digitale verdiskapingen skattlegges her i landet, slik at velferdsstatens finansiering sikres. En utredning er et første skritt på veien mot tiltak. Samtidig skal Norge selvsagt arbeide aktivt med disse spørsmålene i internasjonale fora, sier adm. dir. Randi S. Øgrey.

MBL deltok i dag på høring i Finanskomiteen om et representantforslag fra MDGs Une Bastholm. Forslaget går ut på å utrede ulike muligheter for å skattlegge verdiskapingen i Norge fra multinasjonale selskaper med digital inntjeningsplattform samt vise hvordan en slik skatt kan innføres på en måte som senere kan harmoneres med et ventet tilsvarende skatteregime i EU, og å bruke internasjonalt samarbeid aktivt til å støtte opp om et felles europeisk system for skattlegging av multinasjonale selskaper, inkludert en midlertidig modell for selskaper med digital inntjeningsplattform.

MBL, sammen med Schibsted og alle andre som deltok, bortsett fra Abelia, støttet forslagene. MBL pekte på at forslagene er i tråd med regjeringserklæringen. 

Se opptakene fra høringen

Dette sier Schibsted

DN oppsummerer: Regjeringen må sørge for at multinasjonale teknologiselskaper som Google og Facebook ikke slipper unna å bidra til spleiselaget Norge, som blant annet tilbyr god infrastruktur og sikre betalingsløsninger for digitale tjenester.

Dette sier NHO og LO