Artikler

Vis filtrering

1487 resultater

Type artikkel
Velg område
1487 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Bawar og Selina skal ha praksisplass i Dagbladet og TV 2

  Dette er årets FleRe stipendiater, to av de skal ha praksis i Dagbladet og TV 2. Et helt nytt samarbeid mellom NRK og MBL for å få flere med flerkulturell kompetanse til mediebransjen, gjør at to journaliststipendiater i NRK FleRe ha sin praksisplass utenfor NRK.

 2. NRK og MBL samarbeider om å rekruttere flerkulturelle

  NRK og Mediebedriftenes Landsforening inngår et nytt samarbeid for å få flere med flerkulturell kompetanse til mediebransjen. To av stipendiatene fra NRKs talentprogram FleRe skal ha praksis i MBLs medlemsbedrifter, TV 2 og Dagbladet.

 3. Utvalg foreslår enklere tilgang til offentlige data

  Viderebruksutvalget leverte onsdag til digitaliseringsminister Karianne Tung utredningen «Med lov skal data deles» (NOU 2024:14).Utvalget foreslår en ny datadelingslov som skal gi regler om hvordan offentlige virksomheter skal gjøre data tilgjengelig på en måte som skaper verdi for andre.

 4. NRK deler innhold med andre redaktørstyrte medier

  - NRK er opptatt av å være rause og på tilbudssiden når vi får spørsmål fra andre redaktørstyrte medier om å dele innholdet vårt, sier redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, Hege Iren Frantzen. Denne helgen får redaktørstyrte medier, som har avtale med NRK, tilgang til NRK-produksjonen fra prideparaden i Oslo. NRK har også vedtatt nye interne rutiner for deling av bilder, videoklipp og lydklipp, slik at delingen skal gå raskt og sikre god dialog mellom mediehusene og NRK.

 5. WAN-IFRAs nye program for lokale nyhetsmedier

  Det første internasjonale nettverket for lokale nyhetsmedier er  igangsatt av WAN-IFRA denne våren. Nå inviteres interesserte til å melde sin interesse.-Vi adresserer konkrete journalistiske og kommersielle produkter og tjenester for å inspirere ansatte i lokale nyhetsmedier over hele verden, sier Niklas Jonason, som er en av driverne bak programmet.

 6. Mediescenen under Arendalsuka

  Mediene og presseorganisasjonene arrangerer flere debatter under Arendalsuka og kulturministeren deltar når temaet er journalistikk, medier og desinformasjon. Her er aktuelle møteplasser:

 7. Presseorganisasjonenes syv innspill til ekstremismekommisjonens rapport

  Ingen demokratiske samfunn kan sikre seg helt og holdent mot terroranslag og ekstremisme. Det påpeker både ekstremismekommisjonen og Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Journalistlag. Samtidig fremhever presseorganisasjonene at all søken etter nye tiltak for å forebygge og avdekke radikalisering og ekstremisme, må sees i sammenheng og veies opp mot med andre demokratiske verdier: Jo mer inngripende et tiltak er, jo strengere krav må det stilles til begrunnelsen og den sannsynlige effekten av tiltaket.