YTRINGSFRIHET

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) skal bidra til å styrke og verne ytringsfriheten, pressefriheten og informasjonsfriheten, som grunnleggende verdier i et demokratisk og åpent samfunn. MBL skal styrke og verne de publisistiske verdier som representeres av redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

MBLs vedtekter §1

Shutterstock.

Grunnlovens §100

"Ytringsfrihet bør finne sted."

Siste nytt om ytringsfrihet

  1. Sett Julian Assange fri!

    Siste og avgjørende høring i saken om utlevering av varsleren og publisisten Julian Assange til USA finner sted i britisk høyesterett i London 20.-21. februar. I USA er Assange siktet etter spionasjeloven (Espionage Act) og risikerer 175 års fengsel. En utlevering og fengselsstraff kan få svært alvorlige konsekvenser for pressefriheten verden over, i en tid der ytringsfriheten allerede er under sterkt press.

  2. Norge topper pressefrihetsindeksen i en verden hvor pressefriheten går feil vei

    For syvende gang på rad befinner Norge seg på toppen av pressefrihetsindeksen til Reporters Witout Boarders. – Selv om vi kan glede oss over plasseringen vet vi at det forplikter og at det knapt har vært viktigere å jobbe aktivt for å sikre pressefrihet. Situasjonen i Ukraina som er kommet så tett innpå oss som bor i Europa viser hvordan pressefriheten trues, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.