Til topps i Europa på design

Nyhet, Mediepriser, Multimedia

Publisert

Sjefredaktør i Sunnhordland Magne Kydland og Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby leder hver sin avis som er kåret som best i klassen i Europa i European Newspaper Award.

Sunnhordland er kåret til Europas beste lokalavis og Adresseavisen er kåret til den beste regionavisen i Europa. Det er European Newspaper Award som kårer avisene som er best på avisdesign – uavhengig av plattform.

- Her er det bare å bøye seg i støvet. Førsteplassen henger svært høyt, men begge disse avisene har utmerket seg med nyskapning også i norske bransjekonkurranser, sier adm. dir Randi S. Øgrey.

182 aviser fra 25 land har deltatt i konkurransen. – Listen over norske bidrag og medier som premieres i andre kategorier i år er imponerende, sier hun. Bergens Tidende henter hjem åtte priser og både Hallingdølen, Dagbladet Magasinet, Hallingdølen, Morgenbladet og Fanaposten er premiert i årets konkurranse.

De to øvrige førsteplassene gikk i år til Het Financielle Dagblad (Nederland) som vant prisen for beste nasjonale medie og Der Freitag (Tyskland) som vant prisen for beste ukeavis.

Kvinnheringen gikk til topps som årets beste lokalavis på design i 2015, Hallingdølen gjorde det samme i 2013 og Bygdanytt i 2012.

Her er listen over de premierte