Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Disse kan bli Årets talent

Nyhet, Mediepriser

Publisert

Grethe Wiig Samdal (Foto: Privat), Marie Havnen (Foto: Eline Kirkebø), Karoline Fossland (Foto: Schibsted)

Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland er årets finalister i kåringen av Årets talent. Onsdag denne uka deles prisen ut på høstmøtet til Medienettverket – forum for kvinner i ledelse.

Dette er juryens begrunnelser:

Grethe Wiig Samdal (35), leder for brukermarked i Bergens Tidende:
Hun hoppet inn i sin rolle som vikar, men har i 2019 ledet arbeidet med BTs brukerinntekter på en svært god måte. Resultatene er ikke til å kimse av: De digitale brukerinntektene har økt med 43 prosent! Særlig i prosjektet med å øke inntektene fra hver enkelt abonnent, trekkes hennes innsats fram. Kolleger beskriver henne som innovativ, ydmyk, åpen og lyttende.
 
Marie Havnen (32), utviklingsredaktør i Firda:
Marie Havnen har vært en sterk bidragsyter for at Firda har klart å snu en negativ opplagsutvikling, og å omstille huset fra papir til digital. Firda når nå et yngre publikum, og treffer flere kvinner enn tidligere.
Firda ble Årets mediehus i Amedia i år, mye på grunn av sin oppsiktsvekkende raske digitale vekst. Hun beskrives som en strategisk og lærevillig leder med ekstremt høy arbeidskapasitet.
 
Karoline Fossland (31), leder for Aftenpostens satsning på lyd:
Karoline Fossland har vært avgjørende for lanseringen og oppbyggingen av nyhetspodkasten «Forklart», som nylig rundet svimlende 10 millioner avspillinger. Podkasten tiltrekker seg nye, unge brukere for Aftenposten, og kan slå i bordet med å være lønnsom allerede fra første driftsår.
Som leder beskrives hun som tydelig, entusiastisk og kreativ, og hun har beviselig stor gjennomføringskraft.
 
Prisen deles ut av Medienettverket - forum for kvinner i ledelse hvor Mediebedriftenes Landsforening innehar sekretariatfunksjonen. Hvem som vinner, blir kjent onsdag 16. oktober. 
 
Juryen har bestått av: Juryleder Mari Midtstigen, Grethe-Gynnhild Johnsen, Heidi Wiggen, Svein-Erik Hole, Christina Dorthellinger og Tone Tveøy Strøm-Gundersen.