Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Gratulerer til Årets kvinnelige medieleder og Årets talent!

Nyhet, Mediepriser

Publisert

Sarah C. J. Willand fra TV2 (til høyre) er i dag kåret til Årets kvinnelige medieleder og Grethe Wiig Samdal fra Bergens Tidende er kåret til Årets talent

Sarah C. J. Willand fra TV2 er i dag kåret til Årets kvinnelige medieleder og Grethe Wiig Samdal fra Bergens Tidende tok prisen for Årets talent. Prisene ble utdelt i VG huset i ettermiddag av Medienettverket – forum for kvinner i ledelse.

Sarah C. J. Willand (41) har vært nominert til den gjeve prisen tidligere, men i år var det hennes tur og jurybegrunnelsen var som følger:  

Gjennom fire år som organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 har Willand vært med på en voldsom omstilling: Nedbemanning på 150 årsverk, ny organisasjon og to store flytteprosesser. Midt i alt dette slo #metoo innover TV 2, og Willand loset selskapet gjennom stormen og et generaloppgjør mot fortiden. Samtidig har hun styrket ledelse som fag i TV 2, sørget for å øke kompetansen - og ikke minst bidratt til flere kvinnelige ledere.

Vinneren av Årets talent Grethe Wiig Samdal (35)er  leder for brukermarked i Bergens Tidende. Juryen uttaler følgende:

Samdal hoppet inn i sin rolle som vikar, men har i 2019 ledet arbeidet med BTs brukerinntekter på en svært god måte. Resultatene er ikke til å kimse av: De digitale brukerinntektene har økt med 43 prosent! Særlig i prosjektet med å øke inntektene fra hver enkelt abonnent, trekkes hennes innsats fram. Kolleger beskriver henne som innovativ, ydmyk, åpen og lyttende.