Pressens hus i Oslo i 2020

Publisert

Styrings- og arbeidsgruppa foran hjørnebygget i Skippergata 22-26: Bak fra venstre: Stig Wadahl i Realia, Torill Roås i MBL, Bård Idås i NTB, Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund, Per Brikt Olsen i Fagpressen, Eivind Fjellstad i IJ, Randi Øgrey i MBL, Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, Mads Yngve Storvik i NTB, Geir K. Hus i LLA og Kristoffer Egeberg i Faktisk.no. Foto: Håkon Mosveen, NTB.

I lengre tid har presseorganisasjonene jobbet for å finne en felles møteplass i Oslo. Nå foreligger innstillingen fra arbeidsgruppe og styringsgruppe som har falt ned på Skippergata 22-26. Ti organisasjoner vil skape en møteplass for å fremme verdien av journalistikken.

I løpet av neste måned vil styrene i hver av organisasjonene behandle innstillingen som innebærer innflytting ved årsskifte 2020/2021 til totalrenovert hus, spesialtilpasset nettopp presseorganisasjonene.

I Skippergata skal det bli utstillinger, debatter og andre arrangementer både for publikum og mediene. En egen konseptgruppe vil jobbe videre med detaljene rundt dette og fellesområdene.

Foruten Mediebedriftenes Landsforening er følgende organisasjoner blant de som har vært med i planleggingsrundene med tanke på kontorplass i Pressens hus: Landslaget for lokalaviser, Fagpressen, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Institutt for journalistikk, Norsk Telegrambyrå, Faktisk.no, SKUP.

Trolig vil også Norsk Journalistlag bli en del av fellesskapet med tanke på å benytte fellesområdene. Det blir også tatt sikte på å gi plass for gjestekontor for besøkende medlemmer i Pressens hus. Skippergata 22-26 er  knappe fem minutter i gangavstand fra Oslo S.