Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Fædrelandsvennen er Europavinner i avisdesign

Nyhet, Mediepriser

Publisert

Sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvenen leder avisen som kåres til best i klassen i European Newspaper Award. (Foto: Medier24/Eira Lie Jor)

I den 21. European Newspaper Award deltok 184 aviser med totalt over 4000 bidrag og Fædrelandsvennen får utmerkelsen European Newspaper of the Year i kategorien lokalavis

-Førsteplassen henger svært høyt, men Fædrelandsvennen har gjennom flere år utmerket seg med nyskapning også i norske bransjekonkurranser, sier adm. dir Randi S. Øgrey. Hun understreker videre at det er svært gledelig at flere norske aviser har en satsing på design på ulike plattformer som innebærer at de hevder seg i toppsjiktet i internasjonale konkurranser.

Flere norske aviser henter hjem priser i konkurransen: Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fanaposten, Hallingdølen, Stavanger Aftenblad, Sunnhordland og Vårt Land.

Om avisdesignet til Fædrelandsvennen fremhever juryen blant annet at innholdet presenteres med generøsitet og at typografien er moderne og brukes med forsiktighet. Juryen berømmer også helgeavisen og avisens digitalutgave: 21. European Newspaper Award 

Prisutdelingen skjer i Wien på European Newspaper Congress 27. april.