Programslipp Data-SKUP: Datajournalistikk på sitt beste og en muldvarp i Nord-Korea

Nyhet, Arrangementer

Publisert

- I år har vi valgt å ikke lage praktisk undervisning i ulike dataprogrammer. Vi vil høste mer kunnskap om hvordan slike kurs kan tilrettelegges for en digital konferanse før vi eventuelt innlemmer dem i en senere konferanse, sier daglig leder i SKUP John Bones.

- Programmet viser noe av det beste som er gjort innen norsk og nordisk datajournalistikk det siste året, og vi bruker også fire timer på avansert nettsøk og verifikasjon av innhold i videoer. BBCs Paul Myers er en etterspurt foreleser i hele verden, og deltagerne på Data-SKUP får anledning til å fange opp noen av de aller siste knepene han bruker i arbeidet, sier daglig leder i SKUP John Bones.

Fire sesjoner og fire spor

- Det blir 24 sesjoner fordelt på fire spor. Ettersom konferansen er digital, må vi planlegge på en helt annen måte enn vi vanligvis gjør. Vi har planlagt hver enkelt sesjon som en slags TV-sending, og alle sesjoner varer i 30 minutter.

- Ett av sporene er direktesending fra Popsenteret/Riksscenen ved Schous plass i Oslo, og i den aller siste sesjonen opptrer den danske muldvarpen Ulrich Larsen, som inflitrerte Nord-Korea. Her møter vi også den norske produsenten Bjarte Mørner Tveit.

- Innslagene på de tre andre sporene er spilt inn på forhånd, og i disse dager jobber vi hektisk med å innhente de siste videoene og tilrettelegge dem for bruk på konferanseplattformen MyOnvent. Ett av de fire sporene er laget i samarbeid med MBL og OsloMet, og programmet er tilrettelagt for akademia og mediebransjen som sådan.

- I år har vi valgt å ikke lage praktisk undervisning i ulike dataprogrammer. Vi vil høste mer kunnskap om hvordan slike kurs kan tilrettelegges for en digital konferanse før vi eventuelt innlemmer dem i en senere konferanse, sier Bones.

Se programmet og meld deg på her

Registreringslenke sendes ut til uka