Sp vil øke mediestøtten med 74 millioner

Publisert

Åslaug Sem Jacobsen, utfordret kulturministeren i gårsdagens spørretime hvor hun etterlyste oppfølgingen av 'mediepolitisk verktøykasse', som skal inneholde beredskapstiltak som kan igangsettes på kort varsel.

Senterpartiet la i dag frem sitt alternative statsbudsjett for 2021 og foreslår å øke budsjettet med 74 millioner kroner til mediene. 60 millioner avsettes til krisepakke, og 30 av disse millionene er øremerket lokalaviser.

-Vi ser at høsten og vinteren blir svært krevende for mange aviser. Derfor er det positivt at Senterpartiet i sitt alternative budsjett vil øke mediestøtten, sier fagsjef for næringspolitikk Bjørn Wisted.

Senterpartiet ønsker også å bevilge ti millioner ekstra til lokale lyd- og billedmedier, samt to millioner til Senter for undersøkende journalistikk i Bergen, 1 mill til samisk dagspresse og 2 mill til nynorsk pressesenter.

Utfordret kulturministeren i spørretimen

Senterpartiets mediepolitiske talsperson, stortingsrepresentant Åslaug Sem Jacobsen, utfordret kulturministeren i gårsdagens spørretime hvor hun etterlyste oppfølgingen av 'mediepolitisk verktøykasse', som skal inneholde beredskapstiltak som kan igangsettes på kort varsel. Stortinget påla i 2019 Kulturdepartementet å utrede en slik 'verktøykasse'.

Spørsmålet og svar er å finne i videolinken fra 2:02:00