"10 ting du bør vite om norsk politikk"

Publisert

Overskriften henspiller på videoen med samme navn som er blitt avspilt 1000 timer fra undervisningsressursen dittvalg2021.no. Nettressursen er et samarbeid mellom TV 2 Skole og Mediekompasset/MBL som retter seg mot alle elever fra 5. klassetrinn til og med videregående skole.

De siste to valgene har det vært 60 000 daglige brukere av denne ressursen til over valget. – Vi satser på minst like mange i år, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediekompasset. Prosjektlederen fra  TV2 Skole, Håvard Vatn er både samfunnsfagsredaktør og har journalistbakgrunn. – Jeg står for påstanden om at dittvalg2021.no gir elevene info om alt de trenger å vite om årets stortings- og sametingsvalg. Stoffet er nivådelt til klassetrinn og her er masse videoer, fordypningsstoff, spillteknologi og gruppeoppgaver, sier han.

Ressursen har også artikkelstoff fra mange andre mediehus enn TV 2. – Det meste av dette plukker vi selv, men setter stor pris på å få tilsendt artikler som belyser dette valget ut fra lokale vinklinger, sier Rysstad.