Disse er nominert til Årets kvinnelige medieleder 2021

Fra venstre: Sun Heidi Sæbø (Morgenbladet), Frøy Gudbrandsen (Bergens Tidende) og Guri Jortveit (Arbeidets Rett). Foto:

Guri Jortveit (54), redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Sun Heidi Sæbø (41), ansvarlig redaktør og adm.dir i Morgenbladet og Frøy Gudbrandsen (42), sjefsredaktør i Bergens Tidende er nominert til Årets kvinnelige medieleder i regi av Medienettverket.

Vinnerne blir presentert på høstkonferansen til Medienettverket 10.november kl 12 – 18 i Pressens hus. Her kan du melde deg på arrangementet

-Vi har tro på at vi utvikler lederskap i mediebransjen ved å synliggjøre og løfte fram de
lederne som gjør noe ekstraordinært, slik alle de nominerte kandidatene har, sier leder
for Medienettverket, Veslemøy Østrem i en pressemelding.

Årets jury har lett etter kandidater som har ha markert seg særlig som leder, og kan vise til
oppnådde resultater. Det er vektlagt evne til å lede på helhetlig, gjerne ved å ha tatt et totalansvar. Dette er juryen:

Jury Årets kvinnelige medieleder 2021:
Hege Kosberg - NHST- Jury leder
Sissel Skjervum Bjerkagen – Ringerikes Blad
Abhijit Saha Banik – Egmont
Thor Gjermund Eriksen – NRK
Trude Greni – Mentor Medier

Fra pressemeldingen: Juryen har vurdert en lang liste nominerte. En god håndfull kandidater ble utvalgt for grundigere dybdeintervjuer. Dette er ledere som er sterke strategiske, som har lykkes i å styrke eget produkt, og samtidig å skape vekst og resultater. I tillegg har vi særlig vektlagt lederens evne til å være samlende i ett krevende år, og står nå igjen med tre imponerende finalister.

Dette sier juryen om de nominerte:

Markant leder i en liten mediebedrift
Guri Jortveit (54), redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, lever tett på produktet, nær leserne og i lokalsamfunnet. Hun er en fremragende medieleder, redaktør og rollemodell i en liten, men
tradisjonsrik mediebedrift på Røros. Arbeidets Rett representerer en historisk sterk posisjon og
tydelig tradisjon, og under Guris ledelse siden 2016, har «Retten» ligget i front i Amedia når det
gjelder fornyelse, digital transformasjon og utvikling av produktet.
Guri Jortveit er en av relativt få kvinnelige medieledere på dette nivået. Hun er en tydelig, åpen og
målrettet leder som er respektert både av overordnede, sine redaktørkolleger i Amedia og av sine
medarbeidere. Hun har også svært gode økonomiske resultater å vise til.

Ro og entusiasme
Sun Heidi Sæbø (41), ansvarlig redaktør og adm.dir i Morgenbladet er journalist og forfatter. Hun har vært journalist siden 2005, og senere som nyhetssjef i Dagbladet. Høsten 2019 fikk hun jobb som samfunnsredaktør i Morgenbladet, og kom inn i en særdeles krevende periode for avisen.
Under hennes ledelse er det satt i gang nye redaksjonelle prosjekter, og styrket der hvor det har vært behov. Sun Heidi er tro mot sin egen lederstil. Hun er stillferdig, ikke den som alltid har de store talene. En leder med en naturlig autoritet, som er flink til å løfte fram andre i organisasjonen. Når hun omtaler suksessen til Morgenbladet så peker hun ikke på seg selv - men på de rundt seg. Et forbilde i måten hun leder på.


Moderne leder og opplagsvinner
Frøy Gudbrandsen (42), sjefsredaktør i Bergens Tidende. Frøy startet i Bergens Tidende som politisk kommentator i 2012, hun ble politisk redaktør i 2015 og overtok rollen som sjefredaktør i Bergens Tidende i november 2019. Hun er kjent som en inkluderende og vellykket leder som evner å engasjere samt å få med seg hele organisasjonen. Hun setter en tydelig retning og er forutsigbar i sin lederstil.
Gjennom sitt lederskap har hun tatt en tydelig rolle innenfor mangfold og flerkulturell kompetanse.
Det slås fast at Frøys innsats og initiativer på feltet har vært en sterk bidragsytende at mangfold er et prioritert område i Schibsted-konsernet. Slik har hun ikke bare bidratt til utvikling og fornying i Bergens Tidende, men også i Norges største mediekonsern.