Meklingen i lønnsoppgjøret fortsetter

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Lørdag klokken 20.30 er det fortsatt mekling i lønnsoppgjøret mellom LO, YS og NHO. Meklingsfristen går ut ved midnatt i kveld. Riksmekler Mats Wilhelm Ruland startet meklingen i går, etter at det ble brudd i forhandlingene før påske.

- Det har gjennom gårsdagen og dagen blitt jobbet med de temaene som er brakt inn i meklingen. Det er ingenting som er løst enda, noe som viser et ganske normalt forløp i en mekling. Jeg har tro på at vi kan løse dette i år også, sa Riksmekler Mats Ruland dag han møtte pressen klokken 19 i kveld lørdag.

I går 9. april klokken 10 startet Ruland meklingen på Hotell Opera i Oslo sentrum. Meklingsfristen går ut ved midnatt. Dersom partene ikke blir enige innen fristen kan det bli mekling på overtid.

– Det er mulig å bli ferdig innen midnatt. Av erfaring er dette lite sannsynlig, men vi må se, sa han i kveld. 

Da NHO-sjef Ole Erik Almlid møtte pressen i går var han tydelig på at partene står langt fra hverandre og er avhengig av å få Riksmeklers hjelp. 

- Vi har tillit til at han vil bidra til at vi finner en fornuftig løsning som sikrer bedrifter og arbeidsplasser i den krisen vi nå står i. Det er et ganske tøft bakteppe med  200 000 ledige, så vi har et alvor over oss. Vi håper at vi i løpet av helgen kan presentere et resultat som tjener landet og som tjener alle som står i ledighetskø og skal tilbake i jobb. 

MBLs forhandlingsleder Pernille Børset deltar på vegne av MBL.

Her er listen over de som kan bli rammet dersom meklingen ikke fører frem. Foreløpig er ingen av MBLs medlemsbedrifter på listen i streikeuttaket. 

Se også NHOs nettsider