Nominerte til Årets Talent 2021

Bildet fra venstre: Michelle Bjellmo (Adresseavisen), Mari-Marthe Aamold (Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende) og Sofie Gran Aspunvik (NRK) Foto: Even Langmo, Adresseavisen, Schibsted og NRK

Michelle Bjellmo (33), Innholdssjef Adresseavisen Brand Studio, Polaris, Mari-Marthe Aamold (29) er daglig leder og økonomidirektør i Bergens Tidende og Aftenbladet og Sofie Gran Aspunvik (32) redaksjonsleder, Utenriksredaksjonen NRK Nyhetsdivisjonen er alle nominerte til Årets Talent 2021 i regi av Medienettverket.

Vinnerne blir presentert på høstkonferansen til Medienettverket 10.november kl 12 – 18 i Pressens hus. Her kan du melde deg på konferansen

Fra pressemeldingen: Talentjuryen i år har nok en gang måtte forholde seg til ledelse under en pandemi, både med fokus på relasjonsbyggende ledelse, men også med et enda større blikk på det som er ledelse for morgendagen. Det vi kaller den moderne lederen anno 2021. Lederen som må evne å navigere komplekse problemstillinger, på tvers av eget fagområde, med nye organisasjonsformer og nye måter å arbeide på understøttet av ny teknologi og transformasjon.

De nominerte er:

Michelle Bjellmo (33), Innholdssjef Adresseavisen Brand Studio, Polaris
Michelle Bjellmo har vist seg som en ambisiøs, resultatorientert og nysgjerrig leder. Hun beskrives også som samarbeidsorientert, noe som kan ha bidratt til at hun har klart å beholde teamet rundt
seg i en tid der ny medievirksomhet har blitt etablert i distriktet. Hun jakter ny læring, og jobber i tett dialog med miljøer i og utenfor egen organisasjon. Hun omtales som en “pålogga” og omsorgsfull leder med et 360 graders perspektiv. Hun har satt sammen et team som jobber for å skape innhold av høy kvalitet.

Mari-Marthe Aamold (29) er daglig leder og økonomidirektør for Schibsteds to største regionaviser på Vestlandet, Bergens Tidende og Aftenbladet.
Mari-Marthe Aamold har forstått at silotenkningens tid er forbi, og at de som lykkes, er de som jobber på tvers av faggrupper og får det beste ut av tverrfaglige team på veien mot målet. På den ene siden har hun en dyp forståelse for langsiktig strategi, og på den andre siden kobler hun den daglige ledelsen mot målet der fremme. Mari-Marthe er meget sterk analytisk og har en unik evne til å omsette komplekse problemstillinger til en forståelig kontekst som det så kan handles etter.

Sofie Gran Aspunvik (32) redaksjonsleder,
Utenriksredaksjonen NRK Nyhetsdivisjonen, NRK
Hun er tydelig, kunnskapsrik og har gjennomføringsevne. Sofie er en drivkraft i omstillingen fra tradisjonell, lineær kringkasting mot mer digital journalistikk, og jobber svært systematisk for å levere på oppdraget om å nå bredere med NRKs viktige utenriksjournalistikk. I dette endringsarbeidet utviser hun både stor oppfinnsomhet og pågangsmot, er en god journalist, journalistleder og strateg.
Sofie har et meget godt blikk for hva som er de viktige sakene og hvordan de kan løses på best mulig måte. Hun har også en meget stødig forståelse av presseetikk.

Jury Årets Talent 2021:
Christina Dorthellinger Nygaard – NTB
Hege Marie Kallestad – TV 2
Sara Taslimi – NRK
Bjørn Bore – Vårt Land
Heidi Wiggen - Visindi
Guri Jortveit – Arbeidets Rett