Nye smitteverntiltak

Publisert

Foto: Scutterstock.

Forrige uke innførte myndighetene nye og strenge smitteverntiltak for en rekke kommuner i Oslo-området. For MBL har det vært viktig å avklare i hvilken grad tiltakene påvirker mediebransjen, og sikre at medienes behov som en samfunnsviktig funksjon blir ivaretatt.

Så langt erfarer vi at disse nye tiltakene ikke berører distribusjon av avisene. Ei heller transport mellom regioner. Når det gjelder de nye innreiserestriksjonene til landet er det her gjort unntak for samfunnskritiske funksjoner, herunder godstransport. Det er også unntak for journalister og annet personell på oppdrag for utenlandsk medieinstitusjon.  Selve forskriftsendringene er i skrivende stund ikke offentliggjort, så vi vet ikke hvordan unntaket for utlendinger som jobber innenfor kritiske samfunnsfunksjoner vil bli utformet. Vi vet heller ikke hva slags krav som vil bli stilt til dokumentasjon. Vi vil komme tilbake med informasjon til medlemmene om dette, men anbefaler at man følger med på NHO sine sider som vil bli oppdatert fortløpende.

Ved spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med MBLs juridiske avdeling.  NHOs informasjonstelefon er også åpen i helgene, tlf 23088440 #4