Mediebedriftenes Landsforening

Innhold

Pressens hus: innflyttingsklart om to måneder

Nyhet

Publisert

Foto: Aspelin Ramm og Torill Roås

I dag har en del av prosjektgruppen vært på befaring i det som skal bli Pressens hus i Oslo. Huset skal være klart for overtakelse i midten av mars, og går alt etter planen vil MBL og de 10 andre presseorganisasjonene være på plass der etter påske.

-Bygget overgår mange av de forventningene vi hadde da vi startet prosjektet "Pressens hus" for ca. 4 år siden, dette blir knallfint, sier økonomi- og administrasjonssjef Torill Roås i MBL. -Her skal vi skape en viktig møteplass for alle som er interessert i journalistikk og redaktørstyrte medier. Vi skal arrangere debatter, holde kurs, ha foredrag og utstillinger mm., og vi rigger huset med teknisk utstyr av topp kvalitet som gjøre at vi kan overføre det meste digitalt til kollegaer rundt om i landet, sier hun.

MBL flytter inn sammen med NTB, Norsk Presseforbund, Institutt for journalistikk (IJ), Norsk Redaktørforening, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Landslaget for lokalaviser, Faktisk og SKUP. Norsk Journalistlag vil også ha en kontorplass i Pressens hus og benytte arrangementsfasilitetene. I tilknytning til huset vil det også komme en tapasbar, som får navnet "Frist".

Pressens hus ligger i Kvadraturen i Oslo sentrum, adressen er Skippergata 22-26, rett ved Karl Johans gate og tre-fire minutters gange fra Oslo S og Flytogterminalen.