Redaktørstyrte medier er fellesarena for det norske folk under pandemien

Nyhet, Statistikk og analyse

Publisert

For alle som jobber for redaktørstyrte medier er det gledelig å erfare denne økte interessen for journalistikk, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

Pandemien har bidratt til akselerasjon av overgangen til en «heldigital fremtid». TV-tittingen og bruken av redaktørstyrte medier er økt betydelig mens bruken av sosiale medier har hatt en markant tilbakegang. Tendensen gjelder både for unge og voksne brukergrupper. Det kommer frem i en pressemelding fra Medietilsynet basert på en fersk rapport, som også inneholder funn fra MBL-rapporter.

-Her får vi dokumentert at redaktørstyrte medier har kommet tettere på folks hverdag under pandemien og at det skjer mye bra på brukermarkedet som har bidratt til flere abonnenter. Det har vært jobbet godt i det norske medielandskapet både lokalt, regionalt og i rikspressen. For alle som jobber for redaktørstyrte medier, er det gledelig å erfare denne økte interessen for journalistikk, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

-Fremover blir det viktig å ta vare på dette mediemangfoldet. På utgiversiden er det også viktig å opprettholde en balanse mellom statlig og kommersielle medier, sier Øgrey. 

Rapporten tilgjengeliggjøres under nettseminar fredag 29.1. Påmeldingslink