Sun Heidi Sæbø er Årets Medieleder 2021

Nyhet, Mediepriser

Publisert

Morgenbladets ansv. dir. og adm. dir. Sun Heidi Sæbø er Årets Medieleder og kulturministeren overrakte prisen på vegne av Medienettverket.

Sun Heidi Sæbø (41) som er ansvarlig redaktør og adm.dir. i Morgenbladet er kåret til Årets Medieleder 2021 av Medienettverket. Hun mottok prisen av kulturminister Anette Trettebergstuen under Medienettverkets Høstmøte i Pressens hus i dag.

Sun Heidi Sæbø var nominert sammen med Guri Jortveit (54), redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett og Frøy Gudbrandsen (42), sjefsredaktør i Bergens Tidende.

Juryen uttaler om Sun Heidi Sæbø: Hun har vært journalist siden 2005, og senere var hun nyhetssjef i Dagbladet. Høsten 2019 fikk hun jobb som samfunnsredaktør i Morgenbladet, og kom inn i en særdeles krevende periode for avisen.

Under hennes ledelse er det satt i gang nye redaksjonelle prosjekter, og styrket der hvor det har vært behov. Sun Heidi er tro mot sin egen lederstil. Hun er stillferdig, ikke den som alltid har de store talene. En leder med en naturlig autoritet, som er flink til å løfte fram andre i organisasjonen. Når hun omtaler suksessen til Morgenbladet så peker hun ikke på seg selv - men på de rundt seg. Et forbilde i måten hun leder på.

Juryen til Årets kvinnelige medieleder 2021 har bestått av:

Hege Kosberg - NHST- Jury leder

Sissel Skjervum Bjerkagen – Ringerikes Blad

Abhijit Saha Banik – Egmont

Thor Gjermund Eriksen – NRK

Trude Greni – Mentor Medier