Dette må ledere huske på i julebordsesongen – fem tips fra advokaten

Publisert

Det er tid for julebord, og hvordan skal du som leder forberede både deg, organisasjon og medarbeidere på dette slik at julebordet blir en hyggelig opplevelse for alle? Therese Korsmo Mjaaland (bildet), nestleder i juridisk avdeling i MBL har utarbeidet en fempunktsliste med huskeregler for ledere før julebordsesongen.

-Nærmere tre år uken festligheter og sosialt samvær, gjør likevel at flere kan kjenne på at de er ute av trening både når det gjelder sosiale koder og feststamina. For de som er nyansatt under pandemien, vil i tillegg årets julebord for mange kanskje være den først store sosiale sammenkomst med kollegaene. Alt dette gjør at årets julebord kan bli en stor suksess, men også at risikoen for at det skal inntreffe uønskede hendelser på julebordet er større enn noen gang, sier nestleder i juridisk avdeling i MBL, Therese Mjaaland.

For at årets julebord skal bli en god opplevelse for alle i mediebransjen, har advokatene i MBL laget fem gode råd til bedriftene våre før julebordsesongen. Her er de fem tipsene:

  1. Ha tydelige rutiner og retningslinjer for adferd, og gjør de godt kjent for hele organisasjonen før julebordet
  2. Forbered lederne deres – en leder bør gå foran som et godt eksempel på julebordet og være klar og årvåken nok til å kunne ta tak i eventuelle uønskede hendelser med en gang når de evt. oppstår.
  3. Ha et bevist forhold til alkoholmengden som serveres – kanskje er ikke dette året for fri flyt av alkohol?
  4. Utpek noen som kan ha et særlig ansvar for at nyansatte, midlertidig ansatte og andre blir inkludert og ivaretatt på en god måte på julebordet
  5. Ha en beredskapsplan for håndteringen av uønskede hendelser før julebordet gjennomføres. Det skal være en god opplevelse for alle ansatte å komme på jobb mandagen etter julebordet.

Ønsker du mer informasjon eller flere tips, ta kontakt med vår arbeidslivsavdeling.

Se opptak av MBLs lederskole og julebordkultur her