Foto:

Lars Raaum blir ny samfunns- og myndighetskontakt i MBL

Nyhet

Publisert

-Jeg ser frem til å bruke både erfaringen min fra bransjen, og erfaringen og utdannelsen min innen politikk i Norge og EU til å bidra til å ivareta og styrke den avgjørende samfunnsrollen mediene har, sier Lars Raaum. Foto:

Lars Raaum (38) er ansatt som samfunns- og myndighetskontakt i Mediebedriftenes Landsforening. Han tiltrer stillingen i august.

Raaum har jobbet seks år som politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, for flere ulike fagkomiteer, bla. næring, arbeid og finans, og har i dag rollen som politisk rådgiver for partiets parlamentariske leder. Før dette jobbet han flere år i Schibsted og Aftenposten, bl.a. med digital produktutvikling. Raaum har en mastergrad i Politics and Government in the European Union fra London School of Economics.

- De frie, redaktørstyrte mediene er en forutsetning for demokratiet vårt, men de utfordres av teknologisk utvikling og globale plattformer som får stadig mer makt. Jeg ser frem til å bruke både erfaringen min fra bransjen, og erfaringen og utdannelsen min innen politikk i Norge og EU til å bidra til å ivareta og styrke den avgjørende samfunnsrollen mediene har, sier Raaum.

-Lars har både kunnskap og erfaring som er svært relevant for vårt arbeid for gode rammebetingelser. Jeg er glad for at han takket ja til å jobbe i MBL, og ser frem til å få Lars med på laget, sier adm.dir. Randi S. Øgrey. 

Den økte digitalisering har gjort stadig flere politiske temaer og arenaer relevante for mediene, og også når det gjelder hvor politikken utformes, hvor EU-reguleringer har blitt stadig viktigere. Som samfunns- og myndighetskontakt i MBL skal Lars jobbe med samfunnspåvirkning, i Norge og overfor EU, og bidra til å synliggjøre redaktørstyrte mediers rolle i demokratiet.

- Norsk mediebransje ligger langt fremme og har gode muligheter til å bidra til fremtidsrettede løsninger i møte med den globale teknologiutviklingen, også i Europa og EU. Det er spennende, sier Raaum.

Som bransje- og utgiverorganisasjon skal MBL bidra til å styrke og verne ytringsfriheten, pressefriheten og informasjonsfriheten som grunnleggende verdier i et demokratisk og åpent samfunn. MBL skal arbeide for gode og stabile betingelser som fremmer et mangfold av økonomisk sunne medier og er lokalisert på Pressens Hus.

- Jeg ser også frem til å ha Pressens hus som arbeidsplass, og det gode bransjepolitiske samarbeidet som er mellom MBL og de andre organisasjonene, som Redaktørforeningen og Norsk Journalistlag, sier Raaum.

 

For mer informasjon kontakt:

Randi S. Øgrey adm.dir. MBL, tlf. 911 85 601 eller Lars Raaum, tlf. 994 58 442