Maria Ressa til World Expression Forums første kongress på Lillehammer

Nyhet

Publisert

Maria Ressa avbildet under lunsj i Pressens hus i desember i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Vinner av Nobels fredspris 2021, Maria Ressa, kommer til Lillehammer for å delta på ytringsfrihetskonferansen World Expression Forum (WEXFO).

WEXFO skal være et årlig arrangement og avholdes første gang 30. og 31. mai i år på Lillehammer Ambisjonen er at møtestedet blir like viktig for utviklingen av ytringsfriheten som World Economic Forum i Davos er for utviklingen av verdensøkonomien. Flere mediebedrifter er med i World Expression Forum (WEXFO)

Maria Ressa er medgrunnlegger, administrerende direktør og sjefredaktør for den Filipinske nyhetsorganisasjonen Rappler.com. Ressa har blitt hedret over hele verden for sitt modige arbeid med å bekjempe desinformasjon, falske nyheter og forsøk på å kneble den frie pressen. Hun ble kåret av TIME til en av årets personer for 2018 og en av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i 2019. Hun har avdekket maktmisbruk, voldshandlinger og økende autoritære tendenser i sitt hjemland, Filippinene, og har blitt forfulgt og fengslet på grunn av dette.

I 2021 mottok hun Nobels fredspris for sin «innsats for ytringsfrihet, som er en forutsetning for demokrati og varig fred».

Se også World Expression Forum