Her er programmet for Medieleder 2022

Publisert

Gled deg! Snart skal vi møtes til fag og fest i Bergen igjen. Vi lover en stor dose mediepolitikk og et fremtidsverksted der vi vil holde deg oppdatert på det du som medieleder må vite akkurat nå. I tillegg får vi de beste rådene til Bodø/Glimts mentaltrener. Nå åpner påmeldingen til Medieleder 4. mai. Samtidig har du mulighet til å melde deg på Nordiske Mediedager 4.–6. mai til spesialpris.

PROGRAM MEDIELEDER 4. MAI 2022

Sted: Ballroom, Hotel Norge

Møteledere: Kim Riseth, ansvarlig redaktør i Namdalsavisa og Ahmed Fawad Ashraf, debattredaktør i Avisa Oslo 

Kl 09.30 Velkommen og kåring av Årets avistegning

Kl 09.45 Slik bygger du en bærekraftig prestasjonskultur– Bjørn Mannsverk, Bodø/Glimts mentaltrener, sikkerhetsekspert og tidligere jagerflyger.

10.15 Pause

10.35 Krigen om sannheten. Betydningen av tilstedeværelse, dokumentasjon og faktasjekk. Lenge før han invaderte Ukraina, erklærte Vladimir Putin krig mot pressefriheten. Vi møter noen av krigens frontlinjekjempere og sikkerhetsnettet på hjemmebane. Blant deltakerne i denne sesjonen er Ivan Kolpakov, sjefredaktør i den russiske og engelskspråklige nettavisen Meduza. Kolpakov var en av fire russiske journalister som nylig intervjuet Ukrainas president Velodmyr Zelensky. Intervjuet ble forbudt å publisere i Russland. På Medieleder vil Kolpakov fortelle om hvordan det er å produsere fri og uavhengig journalistikk fra eksil i Riga. I tillegg deltar Amund Trellevik, leder for Barents Press, Sofie Gran Aspunvik, redaksjonsleder i NRKs utenriksredaksjon og Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG.

Slik samarbeider vi om verifisering. Vi får demonstrert verifisering av levende bilder og informasjon om samarbeidsprosjektet som en rekke mediebedrifter deltar i. Ved Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg og redaktør for samarbeid og mediemangfold i NRK, Hege Iren Frantzen m.fl.

12.00 Lunsj

13.00 Fremtidsverksted: Dette må du som medieleder vite akkurat nå

 • AI, Meta, Avatar - Hva er greia? Schibsteds futurist, Anders Grimstad og VGs produktdirektør Ola Stenberg gir deg innsikt og utsikt.
 • Hacking, kildeavsløring og løsepenger - Hvordan sikrer du deg? Sikkerhetsekspert Runa Sandvik gir oss råd om hvordan vi sikrer kildene og oss selv mot overvåking. Konserndirektør Marte Ingul i Amedia deler erfaringer og gode råd om kriseledelse etter hackingen i desember.
 • NRKbeta presenterer SXSW 2022: Siste nytt om teknologi, medier og samfunn fra verdens største møteplass for smarte folk og klovner - South by Southwest - Anders Hofseth, strategisk rådgiver

14.45 Pause

15.00 Slik gjør vi det. 

 • Slik finner vi de rette folka - Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet
 • Slik bruker vi lyd til å nå nye kilder - Birgitte Klækken, prosjektleder Fædrelandsvennen

 • Slik jaktet vi på kjærligheten hele døgnet – journalist Marte Hotvedt og markedskoordinator Marianne Berg Johnsen i Nordlys

15.45 De neste. Janne Johannessen og Vibeke Fürst Haugen er klare for å ta over to av viktigste merkevarene i mediebransjen – Dagens Næringsliv og NRK. Hvordan kommer de til å løse oppdraget sitt?

16.15 Pause

16.30 MBLs årsmøte

Påmeldte Medieleder per 28.04.

Tirsdag 3. mai er Pressefrihetens dag. Dette markeres på kom-sammen-arrangementet i regi av Norsk Redaktørforening på Hotel Norge kl 19.30.

Etter Medieleder-konferansen 4. mai åpner Nordiske Mediedager i Grieghallen. Det skjer kl 18.00. Her deles det ut flere priser – blant annet Den store journalistprisen. Seinere samme kveld er det tid for den store prisfesten, showstart er 20.30 dørene åpner 19.30.

 

Dette skjer i Bergen:

 • 3. mai kl 19.30 - Kom-sammen-arrangement på Hotel Norge. Norsk Redaktørforening er vertskap for samlingen med mat og drikke, mingling og faglige innslag på Pressefrihetens dag. Deltakelse koster 900 kr.
 • 4. mai kl 09.30 - Medieleder 2022 på Hotel Norge. Deltakeravgift: kr 2500 eks mva.
 • 4. mai kl 18.00 - Åpning av Nordiske Mediedager i Grieghallen. Alle som er påmeldt Medieleder kan delta her.
 • 4. mai kl 20.30 - Medieprisene deles ut på Ole Bull Scene (dørene åpner kl 19.30)
 • 5. - 6. mai - Nordiske Mediedager i Grieghallen. Du som deltar på Medieleder 2022 og er medlem i NR eller en ansatt i en MBL-bedrift får spesialpris på Nordiske Mediedager (kr 5900 eks mva).
  NB! Det er kun dersom du melder deg på mediedagene via vårt påmeldingsskjema at du får denne spesialprisen. Siste frist for påmelding her er 29. april.

 

Via vårt påmeldingsskjema kan du også bestille overnatting på Hotell Norge de aktuelle datoene. Pris 1990 kr for enkeltrom og 2190 kr for dobbeltrom pr. natt. Betaling av hotellrom gjøres ved utsjekk.

Meld deg på.png

Vi gleder oss til å se deg i Bergen i mai!