Presseklienten til Politiloggen rulles ut til hele landet

Publisert

Foto: Gorm Kallestad / NTB.

NTB er nå klare til å rulle ut presseklienten i Politiloggen til flere medier i landet og redaksjonene kan se fram til å koble seg på. – Aller først vil vi be mediene om å melde sin interesse for å få tilgang, skriver NTB.

Politiloggen er nyutviklet av politiet for politiet, og består av to deler: 

  • En løsning som formidler korte meldinger fra operasjonssentralene til alle (innbyggerfeltet) på f.eks. politiet.no.
  • En løsning som formidler tilleggsinformasjon til pressen (pressefeltet).

Meldingene til pressen kan være mer informasjon om en hendelse som også formidles til offentligheten, eller informasjon politiet har behov for å gi pressen eksklusivt.

Presseklienten er utviklet av NTB. Presseklienten henter meldingene i både innbygger- og pressefelt og andre data fra Politiloggen i alle distrikter, og sammenstiller alt for redaksjonelle medarbeidere. Når alle politidistrikter har tatt Politiloggens pressefelt i bruk, vil meldinger fra politiet over hele landet kunne følges av samtlige brukere, uavhengig av hvor mediet eller redaksjonen holder hus.

Hvor lang tid tar utrullingen?

Politiet eier planen for utrulling i de ulike politidistriktene:

  • Oslo politidistrikt er allerede koblet på.
  • Møre og Romsdal politidistrikt planlegger å ta pressefeltet i bruk i løpet av desember.
  • Øvrige politidistrikter skal kobles på fortløpende fram til sommeren 2024.

Hvordan få tilgang til presseklienten? 

Redaksjonelle kriterier: Alle journalister som skal ha tilgang til presseklienten, må jobbe for et medium som har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Opplæring er obligatorisk for samtlige brukere.

Avtale: Mediene inngår en egen avtale med NTB om tilgang til presseklienten. Mediet trenger ikke være kunde av NTB for å få tilgang.

Kontaktperson: Mediet/redaksjonen må oppgi én person med ansvar for internopplæring, brukertilganger og kontakt med NTB. Ha dette klart før du begynner å fylle ut skjemaet.

Her er skjemaet du må fylle ut for å avklare om du får tilgang