Sjekk ut programmet for Wexfo 2023

Publisert

World Expression Forum arrangeres på Lillehammer mai med mange spennende innledere.

-Målet for Wexfo 2023 er å bidra til å styrke hele infrastrukturkjeden for ytringsfrihet, gjennom samtaler, debatt og kunnskapsdeling, sier Veslemøy Østrem, leder for programkomiteen i Wexfo og sjefredaktør i Alltinget.

Nobels Fredsprisvinnere Oleksandra Matviichuk fra Ukraina og Shirin Ebadi fra Iran kommer til Lillehammer i mai. Det gjør også Sviatlana Tsikhanouskaya fra Belarus, Karam Nachar fra Syria, Sonny Swe fra Myanmar, Iman Seyran Ates med flere.

Kan vi investere i ytringsfrihet? Hva er kostnaden ved å forsvare ytringsfrihet og demokrati? Har vi det nødvendige rammeverket for ytringsfriheten? Dette er tre av spørsmålene som reises når andre World Expression Forum i rekken arrangeres på Lillehammer 22.-23. mai. Fjorårets arrangement samlet 260 deltakere fra mer enn femti land. Prix Voltaire 2023 skal deles ut og flere Wexfo Youth arrangementer holdes for første gang.

– I vår del av verden tar vi i blant ytringsfriheten for gitt, men nesten daglig kommer det nyheter fra mange deler av verden om at journalister, publisister, demokrati- og ytringsfrihetsforkjempere utsettes for trusler, vold og arrestasjoner. I arbeidet med Wexfo 2023 har det vært viktig å løfte frem historier som viser hvor skjør denne friheten er, få ny kunnskap om hva som truer ytringsfriheten, men også å lete etter løsninger som kan styrke rammeverket for denne fundamentale rettigheten, sier Østrem.

Les mer og meld deg på