Slik kan du dekke lokalvalget på en bedre måte

Publisert

Bilde fra trede fagdag. Arrangementene er en del av satsingen Lokalavisenes valg 23, et samarbeid mellom Senter for undersøkende journalistikk (SUJO), Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Foto: Laila Borge.

Redaksjoner og redaksjonelle medarbeidere kan fortsatt få hjelp til valgdekningen. I regi av SUJO, LLA og MBL er det klart for tre nye webinarer og det er satt opp flere nettverk for ideutveklsing.

Bli med på webinar

Få med deg de kommende Teams-møtene:

Fredag 25. august kl. 10-11: Vern eller utbygging

Lær hvilke spørsmål du bør stille til politikerne om arealplanlegging, utbygging og naturvern. Med jurist Nikolai Winge og journalist Anna Huseby
Påmelding her.

Onsdag 30. august kl. 10-11: Skole og utdanning

Lær hvilke spørsmål bør du stille lokalpolitikerne som vil beholde eller legge ned skoler, og hvor du finner gode tall og fakta om skoleøkonomi og skolekvalitet. Eksempler fra lokalavisa Lister. 
Påmelding her.

Slik tolker og rapporterer du valgresultatene

Webinar. Torsdag 7. september kl. 10.15-11.00

Johan Giertsen i Poll of polls gir gode råd om hvordan du finner gode vinklinger på valgresultatene. Påmelding her

Bli med i ett eller flere nettverk for støtte og idéutveksling

Hvert nettverk får sin egen Signal-gruppe:
Nettverk 1: Ideutvikling

Her kan du diskutere sakene du jobber med rundt valget. Still spørsmål, del idéer, kom med stort og smått! SUJOs reportasjeledere vil hjelpe deg å foredle ideene, og fageksperter på en rekke felt har lovet å bistå ved behov.

Nettverk 2: Valgmålinger

Dette er gruppen for hjelp med tolkning av meiningsmålinger og valgresultat. SUJOs reportasjeledere vil bidra med idéutvikling, og Poll of polls-eksperter har lovet å bidra.

Nettverk 3: Video og streaming

Bli med her om du skal jobbe med video eller streaming i valkampen. Kan hende du skal lage video-enquete, politikerintervju, valkampsending eller debattsending? Her kan du utveksle ideer og erfaringer, og vi vil prøve å svare på dine spørsmål. Videojournalist Alrik Velsvik vil bidra.

 

Fagdag i opptak

Her kan du se opptak fra deler av fagdagen, om hvordan du unngå å bli mikrofonstativ, tips om politiske kommentarer, video i valgkampen, og en avtroppende ordførers ærlige ord om hva journalistene burde ha spurt ham om.