Kunstig intelligens og demokrati var tema i Stortingets lagtingssal

Publisert

Bildet fra venstre: digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap), stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H), medstifter av tankesmien DataEthics.eu Gry Hasselbalch, ansvarlig redaktør i VG Gard Steiro, professor i medieinnovasjon UiO/SINTEF Petter Bae Brandtzæg og sjef for sosiale medier i Dagens Næringsliv Eirin Larsen.

Hva betyr teknologirevolusjonen vi står overfor for våre demokratier? Hvilke muligheter ligger i å jobbe på tvers av de nordiske landene? Hvordan kan vi overvinne utfordringer, og hvordan kan vi bruke kunstig intelligens for å styrke våre samfunn? Spørsmålene var utgangspunkt for seminar under Nordens dag i regi av Stortinget, Nordisk ministerråd og Universitetet i Oslo.

Mer samarbeid var gjennomgangstema under panelsamtalen som ble ledet av DNs Eirin Larsen. VGs Gard Steiro representerte mediene og delte scenen sammen med digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap), stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H), medstifter av tankesmien DataEthics.eu Gry Hasselbalch og professor i medieinnovasjon UiO/SINTEF Petter Bae Brandtzæg.

- Det er ingen tvil om at samarbeid og kunnskapsdeling er viktig for å forstå og kunne løse utfordringene på feltet sier, MBLs Randi S. Øgrey. Hun merket seg også spesielt at digitaliseringsministeren er opptatt av at Norge skal ligge så tett som mulig på EU med tanke på implementeringen av AI Act.

Dagens vertskap var leder for Stortingets delegasjon til Nordisk råd Helge Orten (H) og nordisk samarbeidsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

Her er opptak fra arrangementet.