Foto:

Vinnere Årets Mediepriser 2014

Nyhet, Mediepriser

Publisert

VG ble den store vinneren under Årets Mediepriser. Mediehuset stakk av med åtte av konkurransens 21 priser under kveldens prisfest, deriblant Årets Avis og Årets Nettsted. Aftenposten K ble kåret til Årets Magasin.

VGs sjefsredaktør Torry Pedersen mottok prisen for Årets Avis av kulturminister Thorhild Widvey i Bergen nå i kveld. Totalt 788 bidrag kom inn i de tre klassene avis, magasin og digital. Prisutdelingen foregikk under Nordiske Mediedager i Bergen, og er arrangert av Mediebedriftenes Landsforening.

- Nivået i årets konkurranse var skyhøyt, og det var en vanskelig oppgave å skulle kåre vinnerne blant alle bidragene. Det er gøy å se hvor mye bra som lages rundt i landets redaksjoner, uttalte juryleder Trine Ohrberg-Rolfsrud før utdelingen.

Magasinjuryen har bestått av Alf Kjetil Walgermo fra Vårt Land, Hilde Nyman fra Kampanje, Linn Marie Bratvold fra VGHelg og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

Avisjuryen har bestått av Ole Bjørnar Loe Welde fra Romsdals Budstikke, Jan Moberg fra Teknisk Ukeblad, Sigmund Nordal fra Dagbladet Magasinet, Tone Gilje fra Stavanger Aftenblad og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

Digitaljuryen har bestått av Geir Engen fra MBL, Erling Brøndmo fra Amedia, Ragnhild Olsen fra Høgskolen i Oslo og Akershus, Bjørn Bore fra Dagbladet, Ine Thereze Gransæther fra Contemplus, Martin Huseby Jensen fra Journalisten og Trine Ohrberg-Rolfsrud fra MBL.

Juryen om Årets magasin – Aftenposten K

Årets magasin leverer bunnsolid journalistikk og en estetisk fremstilling av sakene i hvert nummer. De finner stadig nye veier å presentere sine historier på og leker med magasinuttrykket. Med dybde, kvalitet, bredde og eleganse har magasinet på kort tid gjort seg viktig. Det er likevel journalistikken som gjør at magasinet skiller seg ekstra ut. Med lange og gjennomarbeidede historier setter de standarden for hvordan god magasinjournalistikk på papir skal overleve i fremtiden. Årets magasin er Aftenposten K.

Juryen om Årets Avis – VG

Årets Avis går foran og viser vei. Avishuset er fullt av kreative og entusiastiske folk som hver dag blør for drakta. I 2014, som var et av de tøffeste medieårene, leverer de bedre enn noen gang, både redaksjonelt og økonomisk. Årets avis er Norges mest siterte avis, og deres avsløringer får store konsekvenser av samfunnsmessig betydning. De gjør alt riktig, på alle plattformer, også på siden av kjerneoppdraget – i tillegg er de best på nyheter. Kvalitet i alle ledd og historiefortelling på et ekstremt høyt nivå gjør at årets avis er suverent best i Norge. Deres innovative kraft, nyvinninger og optimismen gir håp for hele bransjen. Årets avis er VG.

Juryen om Årets nettsted – vg.no

I en særklasse på alle digitale flater. Utvikler nisjenettsteder på internasjonalt toppnivå, også uten å knytte dem til merkenavnet. De leverer nyheter fortløpende hele døgnet og utnytter nettets egenart til det fulle. Her lekes det med fortellerteknikker og utrykk på en forbilledlig måte. De viser vei i hvordan fremtidens journalistikk skal være digitalt, og evner samtidig å skape nye inntektsstrømmer med journalistikken som utgangspunkt. Med entusiasme, stolthet og glimt i øyet setter de standarden for nettsted i Norge – og i verden. Imponerende! Årets nettsted er vg.no

 

Alle vinnerne:

AVIS

ÅRETS AVIS
VG

ÅRETS AVISMAGASIN
VG – VGHelg

ÅRETS FØRSTESIDE
Bergensavisen – Mandag 3. november og torsdag 27. november 2014

ÅRETS MAGASINCOVER
VG Helg – Lørdag 30. august 2014 
Klassekampen – Fredag 16. mai 2014 (excellence)

ÅRETS SPORTSSIDE
VG – "Best games never"

ÅRETS NYHETSSIDE
Bergens Tidende – "Politimann slo alarm etter Monikas død"
Stavanger Aftenblad – "Gjeldsslaver resten av livet" (excellence)

ÅRETS FEATURESIDE
VG Helg – "Historien om Odin"

ÅRETS NYSKAPNING
Lyngdals Avis – fra nett til papir
Kvinnheringen – Notis-avisa (excellence)

MBLs UNG-PRIS
Fædrelandsvennen – KRSby

 

DIGITAL

ÅRETS NETTSTED
VG.no

ÅRETS NYHETSNETTSTED
BT.no

ÅRETS NISJENETTSTED
Dagbladet meninger

ÅRETS NYSKAPNING
VG – VGdirekte
BT- kommunebyggeren (excellence)

ÅRETS DIGITALE HISTORIE
VG - Odins-historie

ÅRETS PROGRAMSERIE
Aftenposten – Fra Ungdommen
Moss Avis – Glemmer det aldri (excellence)

 

MAGASIN

ÅRETS MAGASIN
Aftenposten K

ÅRETS FORSIDE
Kamille Puls

ÅRETS FORBRUKERSAK
Tara Smak – "Sommerlige salater"

ÅRETS MAGASINFOTO
Mann – Bjørn Sundquist Foto: Glenn Meling
Vi Menn – "Kinshasa" Foto: Jonny Haglund (excellence)

ÅRETS FEATURE-/KULTURSAK
KK – "Årets kvinner 2014"

ÅRETS INSPIRASJONSSAK
Julia – "Too cool for school"

ÅRETS NYSKAPNING
Aftenposten Historie
Bolig Drøm – Instant Living