Åpner for nullmoms

Flere stortingspolitikere åpner for å videreføre dagens nullmomsregime til digitale plattformer. -Dette er spennende, og vil, dersom det blir flertall for det, bety mye for bransjen, sier MBLs administrerende direktør Randi S. Øgrey.

- Vi har fått nye signaler fra ESA om at 0-0 er mindre konkurransevridende enn 0-25, dermed skulle det være mulig å få en slik løsning ESA godkjent også, sier Øgrey.
 

FLERE AKTUELLE INNSPILL:

Stille og ubemerket er Norge i ferd med å innføre avgift på den frie og uavhengige journalistikkenm skriver Hans Erik Matre, redaktør i Schibsted i vedlagte kronikk som ble publisert i DN 16.05.14. Les kronikken her.

Om nullmoms på lederplass i Hamar Arbeiderblad 21. 05.14:  ..vil representere en fjær i hatten for den borgerlige regjerigen som i så fall har klart å gjøre et politisk grep som den rødgrønne regjeringen ikke maktet:  Les hele lederen her.

VG på lederplass 09.0514: Dagens dramatiske situasjon viser til fulle at det fortsatt bør være nullmoms på nyhetsmedier i Norge, uavhengig av hvilke plattformer nyhetene presenteres på. Dette vil gjøre det litt enklere for norske medier å utvikle en forretningsmodell for en ny tid. Les hele lederen her.

Klare signaler om nullmoms skriver Journalisten 19.05.14. Les saken her.

KrF krever nullmoms, les saken her.

1. februar i år trådte ny ordning med lav momssats på 2.1 % for hhv papiraviser og elektroniske nyhetsmedier i Frankrike. Les mer her.