KrF krever momsfritak for e-aviser

Publisert

KrF vil at papiraviser og digitale plattformer likebehandles, og krever momsfritak for e-aviser. –Dette er positive nyheter fra KrF. Vi er glade for at finansministeren signaliserer at de vil være lydhøre for synspunkter som gir et bedre system for å ivareta de endringene vi ser i mediebransjen, sier Randi S. Øgrey adm. dir. i MBL.

Det var under Stortingets spørretime 4. juni at Hans Olav Syversen, finanspolitisk talsmann i KrF (bildet), tok til orde for å frita digitale nyhetsmedier for merverdiavgift.

- Vi vil være lydhøre for synspunkter som gir et bedre system for å ivareta de endringene vi ser, sa finansiminister Siv Jensen i dagens spørretime.

- Jeg er glad for at finansministeren så tydelig erkjenner de utfordringene mediene i Norge står overfor med fallende annonseinntekter på papiraviser. Stadig flere leser nå aviser på nettet, men inntektene fra digital bruk kompenserer ikke for sviktende annonsesalg i papiravisene. Dette må vi ta på alvor, sier Syversen.

Han har forståelse for at regjeringen ikke har konkludert endelig i saken. -Dette er et budsjettspørsmål, men med den dramatiske situasjonen vi nå har i medie-Norge, vil dette ha fokus fra KrFs side, sier Hans Olav Syversen.

Tidligere denne uken ble det klart at også LO vil ha nullmoms på media. LO frykter at mangfoldet i media vil forsvinne hvis ikke støttenivået opprettholdes.

Les flere saker om samme tema