Ba om fremtidsrettet mva-fritak for elektroniske tidsskrifter

Publisert

MBL og Fagpressen fra dagens møte med politisk ledelse i Finansdepartementet og Kulturdepartementet Foto: Berit Nyman.

I dag møtte MBL og Fagpressen statssekretær Jørgen Næsje i Finansdepartementet og statssekretær Frida Blomgren i Kulturdepartementet. Bakgrunnen var å finne løsning på den uløste momsproblematikken rundt elektroniske tidsskrift.

Det vakte sterke bransjereaksjoner da innretningen av forskriften kom 1. juli. Både MBL og Fagpressen har vært tydelige på at den avskjærer mot dynamiske og oppdaterte tjenester, samt krever utgivelsesplan og nummerering. Dette gjør bestemmelsen bakoverskuende og papirbasert. Det underbygger ikke innovasjon og lar ikke bransjen imøtekomme publikums behov.

-Vi fikk et håp om at dette vil komme på plass da Siv Jensen allerede to dager etterpå sendte ut en pressemelding som viser til samme mål som vi har: "fremme innovasjon, og sikre at regelverket ikke er begrensende for den digitale utviklingen og finne en avgrensning som i større grad åpner for å utnytte mulighetene som ligger i digital publisering", sier MBLs adm dir Randi S. Øgrey.

MBL og Fagpressen stilte i dagens arbeidsmøte med et revidert forslag som man mener vil ivareta både tidsskriftenes og publikums behov, og samtidig behovet for en ryddig avgrensing.

Forslag til fornyet forskrift ventes sendt på høring rundt årsskiftet.