Nye EU regler for opphavsrett på internett

Publisert

News Media Europe har jobbet på vegne av MBLs medlemmer spesielt for å få på plass Artikkel 11 skal som sikre beskyttelse av opphavsretten til nyheter som publiseres. Executive Director i NME, Wout van Wijk på bildet.

Onsdag kveld landet endelig copyright forhandlingene mellom EU-kommisjonen, EU-parlamentet og EUs medlemsland om nytt direktiv, og man er ett langt skritt nærmere nye opphavsrettsregler for internett i EU.

Det overordnede målet med de nye reglene har vært å sikre at de som står bak verkene får betalt når fotografier, videoer, musikk og tekst som er beskyttet av opphavsretten, deles på nettet. I dag er det noen få internettgiganter som henter enorme pengesummer, mens artistene og journalistene som står bak innholdet ser mindre til pengene.

News Media Europe har jobbet på vegne av MBLs medlemmer spesielt for å få på plass Artikkel 11 skal som sikre beskyttelse av opphavsretten til nyheter som publiseres. De nye reglene vil ikke være til hinder for gratis å lenke til andres nyhetsartikler.

Her er pressemeldingen fra NME