MBL vil skape tryggere digital hverdag for barn og unge

Publisert

Adm. dir Randi S. Øgrey fra mediebedriftenes Landsforening under signeringen på Barneombudets høynivåmøte.

Mediebedriftenes Landsforening signerte på felleserklæring sammen med 35 instanser på Barneombudets høynivåmøte for en tryggere digital hverdag for barn og unge i går.

Alle signerte med en to-punkts forpliktelse hver og MBL forpliktelse var som følger:

Vi vil - gjennom aktiviteter i Mediekompasset bidra til å skape kritisk medieforståelse for å kunne skille mellom fake og fakta. Videre vil vi skape engasjement og forståelse for de redaksjonelle grunnverdier og et sunt etisk kompass. - bidra til ansvarlig annonsering overfor barn og unge.

-Jeg er glad for et stort felles initiativ på dette området hvor utviklingen går så fort at vi trenger å stoppe opp, løfte blikket felles og satse bredt for å unngå å glippe på viktige samfunnsverdier for de som vokser opp. I dette arbeidet har man også tatt initiativer for å jobbe sammen med de unge, noe som bidrar til nødvendig innsikt. Selv om MBL allerede har et omfattende opplegg for arbeid inn mot skolen, er vi klare for å gire opp, sier adm dir Randi S. Øgrey.

Blant deltakerne var blant annet to ministre, fire statssekretærer, stortingsrepresentanter og ikke minst stortingspresidenten: Hvis unge stemmer stilner, taper demokratiet, sa Tone W. Trøen.

Se Barneombudets oppsummering fra møtet og bildene her