Artikler

Vis filtrering

47 resultater

Type artikkel
Velg område
47 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Til topps i konkurransen Vis med Avis

  Leka barne- og ungdomsskole og Soknedal skole gikk til topps i kunnskapskonkurransen Vis med Avis. Konkurransen ble arrangert av Mediekompasset for 30. gang i Trøndelag nord og for 27. gang i Trøndelag sør.

 2. Stort engasjement rundt "Vis med avis"

  For 30. gang i Trøndelag nord og 27. gang i Trøndelag sør arrangerer Mediekompasset kunnskapskonkurransen Vis med Avis på vegne av Trøndelagsavisene. Om lag 2.100 elever på 7. trinn, fra 70 skoler i Midt-Norge stilte til start i fjor høst og konkurransen fortsetter med del to i februar.

 3. Engasjert skoleungdom besøker Amedia

  – For Amedia er det viktig å vise frem hvilke muligheter som foreligger i konsernet, sier Marie Sundling, som er ansvarlig Employer Branding og HR Partner i Amedia. Nå samarbeider MBLs Mediekompasset og Amedia om å invitere inn elever fra "medier og kommunikasjon-linjen" fra ulike videregående skoler til fagdag.

 4. I dag starter nasjonal avisuke

  Denne uka jobber elever på 524 skoler over hele landet med journalistikk og medier. Nasjonal avisuke er en fellesdugnad hvor 135 lokalaviser samarbeider med MBLs Mediekompasset om undervisningsopplegg som skal bidra til at barn og unge får kjennskap til og kunnskap om norske aviser.

 5. Knallresultat for undervisningsressurs om valget

  Undervisningsressursen dittvalg2023.no har hatt 353 000 besøk av skolebarn i Norge som har jobbet med valget i regi av Mediekompasset/MBL og TV 2 Skole. - Dette er svært tilfredsstillende statistikk og viser at vi har nådd ut til skoler over hele landet på vegne av norske medier, sier prosjektleder i Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

 6. Nasjonal avisuke med flere aviser og nytt opplegg

  I uke 44 blir det nasjonal avisuke i skolene for 26. gang! Avisuka er en nasjonal dugnad for å lære barn og unge om medienes rolle, og byr på norsk redaksjonelt innhold på timeplanen i en hel uke til landets skoleelever på 4., 6., og 9. trinn.

 7. Vær varsom-plakaten er modell for ny undervisningsressurs

  Dagens unge publiserer innhold kjapt og enkelt hele døgnet, men hva er greit og hva er ikke greit å publisere? Nå lanserer Mediekompasset/MBL og TV 2 Skole en ny digital undervisningsressurs for 3. – 5. klasse med kjøreregler for den offentlige samtalen basert på presseetikken. Elevene får også prøve seg som journalister i det nye læringsverktøyet "Juniorjournalisten".

 8. God oppslutning om avis-quiz for 7. trinn

  "Vis med avis" ble arrangert i Trøndelag med 87 klasser og 2230 elever som aktive deltakere. I Trøndelag Nord gikk Sakshaug skole fra Inderøy til topps, og vinnerne i Trøndelag Sør var Hov skole fra Holtålen. Tolv lokalaviser bidro til opplegget i regi av skolekonsulenten i Mediekompasset i Trøndelag.