Siste mulighet til å delta i mentorprogrammet

Publisert

Leder i Medienettverket, Veslemøy Østrem, og prosjektleder for Mentorprogrammet i MBL, Trine Ohrberg, jakter ledertalenter til siste kull av Mentorprogrammet.

I dag åpner påmeldingen for å søke om å delta i Mentorprogrammets tredje og foreløpig siste kull. Programmet er et samarbeid mellom Medienettverket og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Mentorprogrammet går på tvers av mediebransjen, og har som mål å styrke kvinners lederskap og karrieremuligheter. Har du lederambisjoner og ønsker en boozt på eget lederskap, bør du vurdere å søke om plass i Mentorprogrammet.

Programmet tilbyr 16 deltakere mulighet til å bygge en mentorrelasjon med noen av bransjens mest erfarne medieledere. Gjennom 12 måneder vil man få flere faglige samlinger og bistand i mentorprosessen. AFF, som har jobbet med mentorprogrammer både i mediebransjen, i NHO og for andre aktører, er også i år Mentorprogrammets faglige ressurs. En samlet mediebransje støtter opp om Mentorprogrammet, og bruker dette bevisst i sitt mangfoldsarbeid. Mentorprogrammet har vært et treårig prosjekt som går nå inn i sin siste runde.

-Mentorprogrammet er et realt samarbeidsprosjekt i hele den norske mediebransjen som har gitt resultater umiddelbart, ikke bare hos de som får mulighet til å jobbe med en mentor gjennom et år, men også i den enkelte mediebedrift og på konsernnivå. Lederutvikling er en vesentlig faktor for en bransje som står midt i krevende endringer. Nå må de som ønsker å utvikle seg som ledere i mediebransjen kjenne sin besøkelsestid og søke på siste runde av mentorprogrammet, sier Trine Ohrberg, som er prosjektleder for Mentorprogrammet i MBL.

Tidligere i år ble Mentorprogrammet kåret til årets beste nye prosjekt for å forbedre bedriftskultur i mediebransjen på INMA Global Media Awards. Mentorprogrammet fikk også andre plass i kategorien "Beste nye prosjekt for å styrke og beholde talent i mediebransjen".

Har du ledererfaring og et ønske om å utvikle deg videre, ønsker vi din søknad. I år har vi en ambisjon om øke mangfoldet også når det gjelder flerkulturell bakgrunn. 

– Mediebransjen skal speile samfunnet. Det har vi ikke vært gode nok til på ledernivå. Mangfold handler både om kjønn, alder, bakgrunn, etnisitet, geografi og stillingstype. I år ønsker vi spesielt å oppfordre vi deg som har flerkulturell bakgrunn om å søke, sier Veslemøy Østrem, leder i Medienettverket. 

Søknadsfrist for deltakelse i Mentorprogrammet er 10. desember 2020. 

Datoer for samlinger i kull 3 er:

  • 19. mai 2021 Mentor Master Class
  • 20. mai 2021 Oppstartsamling
  • 26. august 2021 Samling 2 – kun for adepter
  • 18. oktober 2021 Samling 3
  • 25. november 2021 Samling 4 - digital
  • 3. mars 2022 Samling 5
  • 19. mai 2022 Avslutningssamling

All informasjon om Mentorprogrammet finner du på her www.mediebedriftene.no/om-mbl/mentorprogrammet

For ytterligere kommentarer og informasjon, kontakt Trine Ohrberg, informasjonsansvarlig i MBL, tlf: 920 62 196 trine@mediebedriftene.no