Klargjør Pressens hus i største og minste detalj

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Torill Roås avbildet i det som skal bli restauranten Frist i Pressens hus.

-Er det ikke blitt utrolig flott, sier MBLs økonomi- og administrasjonssjef Torill Roås som var den første til å flytte inn i Pressens hus. Nå overvåker hun siste del av overleveringen av mediebransjens nye storstue. Hittil har hun lagt ned bortimot 2500 arbeidstimer gjennom oppgaver i arbeidsgruppen til Pressens hus: -Nå ser vi endelig at det har vært vel verdt all jobbingen. Dette blir et samlingssted for kunnskap og debatt om medier og journalistikk og et sted vi kan trives godt i, sier hun.

25. mai får MBL adresse Skippergata 24 og skal holde til i andre etasje. Drømmen om å samle bransjen i en felles lokasjoner gammel, den startet allerede tilbake i 1917. Huset som nå er realisert startet med at seks presseorganisasjoner inngikk en intensjonsavtale våren 2017. De øvrige fem organisasjonene kom til etter hvert. Deretter ble det valgt bygning i 2018, signering av leiekontrakt skjedde i februar 2019 - og den 30. april i år var overtagelse et faktum. -De løsningene som er valgt legger opp til en møteplass hvor aktiviteter streames og deles med resten av landet, og med muligheter for mediefolk fra andre steder i landet til å bruke bygget når man er i Oslo, sier hun og viser til at Pressens hus får både daglig leder og resepsjonist som skal holde styr på aktivitetene. -Vi i arbeidsgruppen har hatt et tett og godt samarbeid med gårdeieren, Aspelin Ramm, og med arkitektene i Atelier Oslo/Kima arkitektur for å finne gode løsninger i et komplekst prosjekt, legger hun til.

Her er de elleve organisasjonene som står bak Pressens hus: Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Faktisk.no, SKUP, Institutt for journalistikk (IJ), Fagpressen, Landslaget for lokalaviser (LLA), Norsk Lokalradioforbund, Norsk Journalistlag og NTB.

Etter hvert som hjemmekontorene ikke lenger er hverdagen, vil huset fylles opp i sine fire etasjer. NTB troner på toppen og tok i bruk lokalet allerede sist fredag. Resepsjonisten er på plass fra midten av mai, og mandag 6. september åpner tapasbaren Frist i 1. etasje.

Se bilder av huset under. Foto: Pressens Hus/Håkon Mosvold Larsen (NTB)

Du kan følge Pressens Hus på egen nettside og på  Facebook