Satser stort på digitalundervisning til stortingsvalget

Publisert

Mediekompasset (MBL) har sammen med TV 2 Skole utviklet og lansert en omfattende, gratis undervisningsressurs på nettsiden dittvalg2021.no.

Ressursen er tilpasset mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole, og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Omfattende gratistilbud

I opplegget vil skolene få siste nytt fra det som skjer i politikken med filmer, oppgaver og quiz til hjelp for å forstå det som skjer i politikken.

-Vi vil vise at mediebransjen er en god kilde til å forstå det som skjer i Norge og verden i dag. Vi er opptatt av å verne om demokrati, ytringsfrihet, kildekritikk og god journalistikk, sier prosjektleder for Mediekompasset Veslemøy Rysstad.

Bidra til meningsdanning

For å mene noe fornuftig om en aktuell sak, trenger man kunnskap og involvering. Gjennom Ditt valg 2021 ønsker Mediekompasset å bidra til at unge skal gjøre seg opp en mening. I tillegg håper vi å bidra til at unge blir engasjerte mediebrukere med en god porsjon kritisk sans, sier Rysstad. De neste ukene og månedene vil Ditt valg 2021 bli løpende oppdatert med ferske videoer fra nyhetsbildet knyttet til årets stortings- og sametingsvalg. Nettstedet vil også inneholde aktuelle saker fra avisenes nettsider.

I en uavbrutt linje siden 1977 har MBL gjennom sin skolesatsing stått bak undervisningsopplegg i forbindelse med valgene i Norge.

Treffer kompetansemål i flere fag

Ditt valg 2021 er utviklet for å treffe kompetansemål i samfunnsfag og norsk, men egner seg også til tverrfaglig arbeid og flere fag. Undervisningsoppleggene er forankret i den generelle delen av læreplanen.