UD-bevilgning vil styrke arbeidet for afrikanske og asiatiske mediers pressefrihet

Nyhet, Mediepolitikk, Journalistikk

Publisert

Wan-Ifra har i lengre tid bidratt til å styrke pressefrihet globalt og utgjøre en stor forskjell i følge MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey.

10 millioner kroner fra UD bidrar til at til at WAN-IFRA kan igangsette viktige pressefrihetsprosjekter i syv land i Øst-Sentral-Afrika og Sørøst-Asia. Programmet, med tittelen ‘Strengthening Independent Media’, vil fokusere på de tre kjernetemaene likestilling, sikkerhet og stabilitet.

-Denne nye avtalen markerer nesten et tiår med samarbeid mellom UD og WAN-IFRA, hvor også MBL er en aktiv medspiller. I tillegg til dialogen med UD har norske medieledere via MBL deltatt i flere prosjektaktiviteter i ulike land, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey. -WAN-IFRAs evne til å trekke på kunnskap og ekspertise direkte fra bransjen for å støtte medier i "skjøre stater" setter en standard som fungerer og virkelig utgjør en forskjell, sier hun.

Våre norske medlemmer har stått på for WAN-IFRAs arbeid for å fremme pressefrihet globalt, og vi er glade for at vi kan fortsette å forsterke dette arbeidet gjennom støtten fra det norske utenriksdepartementet, sier WAN-IFRA sjefen Vincent Peyrègne. Nå mer enn noensinne trenger innbyggerne tilgang til pålitelige nyhetskilder. Dette programmet vil støtte det viktige arbeidet som media utfører i hele Øst-Sentral-Afrika og Sørøst-Asia, sier han.

Programmet ‘Strengthening Independent Media’ vil muliggjøre en utvidelse av Women in News (WIN) -programmet til de nye markedene på Filippinene og Indonesia, mens man bygger videre på eksisterende programaktiviteter for å øke kvinners stemmer og lederskap i nyhetene i Myanmar, Vietnam, Kenya, Tanzania og Uganda.