Valgvinnere: Mediekompasset og TV 2 Skole

Publisert

Prosjektledere for Ditt Valg 2021: Veslemøy Rysstad (Mediekompasset/MBL) og Håvard Vatn (TV 2 Skole/Elevkanalen).

Den gratis tilgjengelige undervisningsressursen dittvalg2021.no har vært svært populær i år. Ressursen er et samarbeid mellom Mediekompasset og TV 2 Skole. Drøyt en halv million unike brukersesjoner gir millioner av eksponeringer mot skoleelever når lærere viser stoffet i plenum.

Ressursen henvender seg til mellomtrinn, ungdomstrinn og videregående skole, men brukes også i voksenopplæringen. Innslagene handler om stortingsvalget, om demokrati og ytringsfrihet, medienes rolle og pressefrihet.

-Mediekompasset tilrettelegger skoleressursen på vegne av hele mediebransjen og vi henter inn interessant valgstoff fra medier over hele landet, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad. Videoinnslagene domineres av TV 2s nyhetsstoff og er tilrettelagt av personer som har både lærer- og journalistbakgrunn. -Politikk innebærer kompliserte problemstillinger og en pedagogikk basert på journalistisk fortellerteknikk er et godt utgangspunkt for å lære om demokratiet vårt, sier hun.

-Med stort tilfang av både nyheter og fagstoff, samt en moderne plattform og læringsteknologi, har det vært en fryd å lage Ditt valg 2021, sier Håvard Vatn, fagansvarlig samfunnsfag i TV 2 Skole.

Stoffet er knyttet opp mot ny læreplan, er universelt utformet og er på begge målformer. Domenet dittvalg2021.no publiseres også på Elevkanalen.no. Ressursen oppdateres fortsatt.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.