Betydelige beløp til innsamlingsaksjonen for Ukrainas og Russlands frie presse

Nyhet, Ytringsfrihet, Journalistikk

Publisert

Fra venstre: TV 2-sjef Olav T. Sandnes og konsernsjef i NHST Media Group Trond Sundnes. Foto: Egmont og DN/Mona Pedersen.

Det nordiske initiativet for å sikre at ukrainske og russiske medier og journalister i krigssonen kan fortsette å gi nyheter og rapporter skyter fart. Nå bidrar TV 2 med en halv million kroner og NHST Media Group 250 000 kroner. Summene fordeles likt mellom Ukraine Media Fund (Fundacja Gazety Wyborczej), og WAN-IFRA som begge jobber for å opprettholde den ukrainske dekningen av krigen gjennom å skaffe nødvendig utstyr og annen bistand.

- Kreftene som har interesse av å undergrave journalistikken og de frie mediene jobber ufortrødent videre. Bare de siste måneders hendelser i Ukraina og innstrammingene i pressefriheten Russland minner oss på hvorfor frie, redaktørstyrte og troverdige medier er avgjørende. Kampen om sannheten står helt sentralt i å forstå hva som utspiller seg på slagmarken i Ukraina, og vise de menneskelige lidelsene krigen påfører, sier TV 2s sjefredaktør, Olav T. Sandnes.

Egmont-konsernet, som TV 2 er en del av, har allerede donert en million DKK til UNICEF og SOS Barnebyer for å hjelpe utsatte barn på flukt. I tillegg har Egmont Fondet, stiftelsen bak Egmont-konsernet donert 40 millioner kroner som skal bidra til at barn, unge og familier på flukt fra krigen i Ukraina får en best mulig start på livet i Skandinavia.

-Hver krone kommer svært godt med. Det samles inn midler fra mediehus i hele Norden og rapporters om store behov, sier MBLs adm. dir. Randi S. Øgrey og oppfordrer flere til å bidra.

Les også om bidrag fra Polaris 

Les også om bidrag fra Schibsted

Se også Fagpressen støtter journalister i krigssonene in Ukraina